17 Şubat 2017 18:55

Pervin Buldan 'Halkla 'Hayır'lı Buluşmalar'da konuştu

Pervin Buldan, HDP'nin referandum sürecine girerken başlattığı 'Halkla 'Hayır'lı Buluşmalar'ında konuştu.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) referandum sürecine giderken başlattığı ‘Halkla Hayır’lı Buluşmalar’ına devam ediyor. İstanbul’da da HDP Sultanbeyli İlçe Örgütü’nün düzenlediği panele HDP Milletvekili Pervin Buldan, HDP MYK Üyeleri İlknur Birol, Ali Kenanoğlu katılırken kürsüde HDP Sultanbeyli İlçe Eş Başkanı Sıddık Yıldız, Tevgera Jinên Azad (TJA) Sultanbeyli İlçe sorumlusu Gülizar Aydın da yer aldı. 

‘İLÇE BİNALARIMIZ AYAKTA DURDUKÇA TESLİM OLMAYIZ’

HDP MYK Üyesi İlknur Birol’un yönettiği panelde ilk sözü HDP MYK Üyesi Ali Kenanoğlu aldı. Halkı selamlayarak başladığı konuşmasında Kenanoğlu, halkların birbirleri ile savaşmaması gerektiğini savundukları için baskı ve zulme maruz kaldıklarını vurgulayarak sözlerine devam etti. 7 Haziran’dan 1 Kasım’a kadar yaşanan süreçte iktidarın katliamcı, baskıcı bir politika izlediğine dikkat çeken Kenanoğlu, “1 Kasım’dan bu yana bu ülkede gözyaşı ve kan durmadı. 16 Nisan’da elimizde bir fırsat var. 16 Nisan’da onların kan siyasetine ‘Evet’ demeyip ‘Hayır’ demeliyiz” dedi. Türkiye’de HDP’li olmak dışında ‘terörist’ olmanın daha kolaylaştığını eleştirerek konuşan Kenanoğlu, “Barış için bir bildiriye imza atıyorsanız, barışı savunuyorsanız, akademisyenseniz kısacası iktidarın politikalarına karşı iseniz ve ‘Hayır’ diyorsanız ‘terörist’ oluyorsunuz bu ülkede ve buna bir 'dur' demenin zamanı geldi de geçiyor” dedi. Tutuklanan her milletvekili ve eş başkanlarının yerini dolduracak onlarca kişinin olduğuna vurgu yapan Kenanoğlu, il ve ilçe binalarının ayakta durduğu sürece teslim alınamayacaklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde HDP’nin referandum bildirilerinin çıkacağına vurgu yapan Kenanoğlu, “Her üyemiz, her çalışanımız ile büyük bir emek gösterip çalışarak zalimin zulmüne dur diyeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

‘KÜRTLER OLMADAN ÇÖZÜM OLMAZ’

16 Nisan referandum seçimlerine giderken iktidarın her türlü zulüm ve baskıyı yaptığını ve yapacağına dikkat çeken HDP Milletvekili Pervin Buldan ise “Her türlü kepazeliği de yapacakları bir döneme girdik. Türkiye haklarının kendisini anayasasının içerisinde hissedebileceği maddeleri koyabilmek için her türlü mücadeleyi verdik ama hiçbirisi kabul edilmedi” dedi. "Tek devlet, tek bayrak, tek millet" diyerek MHP ile iktidarın ittifak yaptığını ifade eden Buldan, “Biz Türkiye halklarının tanınması, Kürt dilinin tanınması, Alevilerin tanınması, kadın özgürlüğünü esas alan maddelerin olmasını önerdik ama kabul edilmedi” dedi. Kürtler olmadan bir çözüm olmayacağının altını çizen Buldan, bunu anladıkları zaman ise işin işten geçmiş olacağını söyledi. 

‘EVLERİNİ TERK ETMEYEN HALKIN ÖNÜNDE SAYGI İLE EĞİLİYORUM’

Baskı ve zulmü günden güne Kürt halkına çoğaltan bir iktidar ile karşı karşıya olduklarının altını çizen Buldan, HDP’ye saldırıların esas nedeninin ise HDP’den korkmaları olduğunu söyledi. Parti binalarının yakıldığını, yıkıldığını hatırlatan Buldan her yıkılan binanın halkın sayesinde yeniden inşa edildiğine dikkat çekti. Kürt kentlerinde yapılan yıkımlara değinen Buldan “Sur’da Cizre’de Gever’de evlerini terk etmeyen halkın önünde saygı ile eğiliyorum, onların emrinde olacağız. Kürt halkı tarihinde hiçbir diktatöre boyun eğmedi Recep Tayyip Erdoğan’a da boyun eğmeyecek” dedi. Kürt Halkı’nın Taybet Ana’nın cenazesinin yerde kaldığını unutmayacağını, Hacı Birlik’in cenazesinin yerlerde sürüklendiğini unutmayacağını söyleyen Buldan, “Yaşanan katliamlara Kürt halkı en iyi cevabı sandıkta verecektir” dedi. 

'SAYIN ÖCALAN İÇİN ‘HAYIR’DIR'

HDP’nin seçimi boykot edeceği ve PKK Lideri Abdullah Öcalan hakkında yapılan haberlere de yanıt veren Buldan, “Evet oy çıkması için Sayın Öcalan’ın yanına gidilse, Sayın Öcalan onları bastonla kovalayacak bastonla, bu kadar ölüm varken bu kadar kan akarken, bu kadar tutuklama varken, benim halkım sana ‘Evet’ demez diyecek” dedi. Öcalan’ı çok iyi tanıdığını vurgulayan Buldan, “Üç yıl boyunca yanına giden toplantılar yapan biriyim, bu ülkeye barışın gelmesi için demokrasinin gelmesi için iğne deliği kadar gördüğü her fırsatı değerlendiren Sayın Öcalan, asla ve asla taviz vermez. Böyle bir kişilik değildir. Çıkartılan dedikodulara kulak asmayın, bizim oyumuz kocaman bir ‘Hayır’dır, Selahattin Demirtaş için ‘Hayır’dır, tutuklanan her arkadaşımız için ‘Hayır’dır, Sayın Öcalan için ‘Hayır’dır” dedi. Referandum çalışmalarının engellenebileceğine dikkat çekerek sürdüğü konuşmasında Buldan, 7 Haziran ve Newroz ruhu ile ev ev çalışmaları gerektiklerini söyledi. Öcalan ile başlatılan ve 3 yıl hiçbir annenin gözyaşının dökmülmediği Çözüm Süreci’ne sandıkta ‘Hayır’ çıkması durumunda yeniden girilebileceğine işaret eden Buldan, “16 Nisan Demokratik Türkiye’nin başlangıcı olacaktır” diyerek sözlerine son verdi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Caferi: İşgali bitirene kadar Türklerle temas kurmayacağız

SONRAKİ HABER

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...