15 Mayıs 2012 11:56

Devlet sözünü tutsun, atamalar yapılsın

Ataması yapılmayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde AKP hükümetinin geçtiğimiz Ağustos ayında verdiği atama sözünü hatırlatarak, Haziran ayına kadar en az 28 bin atama yapılmasını istedi.Türkiye’nin birçok ilinden Ankara’ya gelen ataması yapılmayan öğretmenler, MEB önüne

Devlet sözünü tutsun, atamalar yapılsın
Paylaş

Türkiye’nin birçok ilinden Ankara’ya gelen ataması yapılmayan öğretmenler, MEB önüne yürüyerek eylem yaptı. Eyleme kimi kadın öğretmenlerin duvakları ile katılmaları da dikkat çekti. Ücretli öğretmenlerin sorunlarının yansıtıldığı balonlar ile katılan öğretmenler seslerini duyurmak için Bakanlık önünde balonlarını patlattı. Öğretmenler yıllardır çalıştıkları KPSS kitaplarını da bakanlık girişine attılar.

AKP’DEN SONRA 350 BİN

Öğretmenlerin eylemine Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da katılarak destek verdi. Burada bir konuşma yapan Koncuk, Başbakan Erdoğan’ın iktidar olmadan önce öğretmenlerin atamasının yapılmamasının utanç verici bir durum olarak değerlendirdiğini ancak o dönem 72 bin olana öğretmen sayısının bugün 350 bini aştığına dikkat çekti. 10 yıl geçmesine rağmen hala atamaların yapılmadığına ve onlarca öğretmenin intihar ettiğine vurgu yapan Koncuk, “30 evladımız atama yüzünden canına kıydı. Bunun içinde mi canınız yanmıyor?​” dedi.

HAZİRAN’A KADAR 28 BİN ATAMA

Ataması yapılmayan öğretmenler adına konuşan Mehmet Karataş, geçtiğimiz sene Ağustos ayında sözü verilen 55 bin atamanın hala yapılmadığını hatırlatarak, 28 bin atamanın en geç Haziran ayına kadar yapılmasını istedi. Karataş, “Şubat ayında yapılan 17 binlik atama ile atama bekleyen öğretmenlerin ağzına bir parmak bal çalınmaya çalışılmış; ancak atamanın 5 bin kadrosu tek bir bölüme verilerek, maksadın mağduriyetleri gidermeye yönelik olmadığı belli edilmiştir” dedi.

İNTİHARLAR KAÇINILMAZ

Eski Bakanlardan Nimet Çubukçu’nun 55 bin atama sözünü verdiğini; Hüseyin Çelik’in onayladığı ve günümüz Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in de kuru bir özürle geçiştirdiği atama sözlerini hatırlatan Karataş, “Biz buraya ne özür ne de sadaka istemeye gelmedik. Biz verilen devlet sözünün tutulmasını ve geriye kalan 28 binlik atamanın en geç Haziran’a kadar yapılmasını istiyoruz” dedi. Karataş, devlet söz verip tutmamakta ısrar ettiği müddetçe öğretmenlerin sorunlarının çözülmesi bir yana, şimdi sayısı 32 olan intihar olaylarının daha da artmasının kaçınılmaz olacağını ifade etti. Konuşmaların ardından öğretmenler Bakanlık önünde atama taleplerini içeren türkülerin söylendiği mini bir konser verdi. Konserin ardından yaşamını yitiren öğretmenlerin sorumlusunun MEB olduğu belirtilerek Bakanlık girişine öğretmenler anısına karanfiller bırakıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kemalpaşa yaş çay üreticileri isyanda

SONRAKİ HABER

Suriye’de seçim sonuçları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...