14 Mayıs 2016 17:19

Aydın’da demokrasi güçlerinden CHP’ye çağrı

Aydın CHP milletvekillerine dokunulmazlıklarla ilgili hayır oyu vererek TBMM’nin tarihi bir vebal altına girmemesi çağrısında bulundu.

Paylaş

Aydın İnsan Hakları Derneği’nde toplanan Aydın Demokrasi Güçleri bir basın açıklaması yaptı. 

Basın açıklamasını okuyan Enver Özdemir ‘’Hala her gün evlere,  binalara roketler ve havanlar atılıyor. Şehirlerde bombalar patlıyor. İnsanlarımız can veriyor. Bu ortamı yaratanlar 2. Saray Darbesini gerçekleştirerek meclis iradesini ayaklar altına alıyor. Bizler biliyoruz ki sarayın ve siyasi iktidarın çözüm sürecini buzdolabına kaldırdık söylemi ve politikası sonrası başta can güvenliğimiz olmak üzere temel hak ve özgürlüklerimiz de rafa kaldırıldı. Bu politikaların devamı olarak bu kez çok daha tehlikeli sonuçlar doğurabilecek girişimler TBMM çatısı altında hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Çözümün adresi ve yeri olması gereken parlamentonun işlevsizleştirilmesi halk egemenliğinin de buzdolabına kaldırılması demektir” dedi.

Önümüzde hafta parlamentoda HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının düzenlenmesine dair anayasa değişikliğinin görüşüleceğini belirten Özdemir şunları söyledi: “Yasa teklifi milyonlarca vatandaşımızın oyu ile seçilmiş siyasetçilerin söz söyleme, düşünce açıklama hakkını elinden alacağından, meclisi tasfiye edeceğinden anayasaya aykırı nitelik taşımaktadır. Daha da önemlisi bu hakkın ortadan kaldırılması sadece o milletvekillerinin değil temsil ettikleri halkında düşünce ifade ve taleplerinin yok sayılması, susturulması anlamına gelecektir ki bu da parlamentosunun çözüm yeri  olarak görülmesi ve tüm sorunlarımızın siyasal zeminde çözümü iradesine büyük bir darbe vuracaktır. Milletvekillerinin düşünce açıklama faaliyetleri esnasında ve ya sonrasında soruşturma, yakalama ya da tutuklanmaları seçimleri anlamsızlaştıracak, halkın iradesine bir müdahale olacaktır.’’ 

İHD başkanı Enver Özdemir konuşmasına şöyle devam etti. “On yıldır çatışmalı sürecin şiddetin son bularak siyaset kanallarının açık tutulması ve buralardan çözüm üretilmesi için mücadele eden biz demokrasi güçlerinin siyaset kanalının kapatılmasının barış anlayışlarına ağır bir darbe vuracağını düşünmekteyiz. Doğuracağı sonuçlar itibari ile geleceğimiz ipotek altına alınacak, çatışmaları derinleştirecek, başkanlık rejimine giden yolda parke taşı rolü oynayacaktır. Halkımızın ihtiyacı siyasal kanalların kapatılması tek adam, tek ses, tekdüşünce, tek inanç, tek mezhep değil farklılıkların kendini özgürce ifade ve temsil etmesidir. Barış ve diyalog mekanizmalarının kurulmasıdır. Baskınların, gözaltların, tutuklamaların son bulmasıdır. Sizin aracılığınızla anayasal değişiklik teklifini derhal geri çekilmesini ya da başta CHP olmak üzere hayır oyu vererek TBMM’ nin tarihi bir vebal altına girmemesi çağrısında bulunuyoruz. Halk egemenliğin gaspı anlamına gelecek girişimlerden vazgeçilmesini eşit, özgür ve birlikte ortak bir gelecek içim gerekli adımların hızla atılmasını istiyoruz.’’ (HABER MERKEZİ) 

 

ÖNCEKİ HABER

PSKAD Malatya: Al-zara’da Alevilere yapılan soykırımdır

SONRAKİ HABER

Eskişehirspor Medipol Başakşehir'e 2-1 yenildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...