11 Nisan 2004 21:00

'Dostun da düşmanın da
    gözü üzerimizde olacak'

EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, "Demokratik bir Türkiye'yi yaratmayı yerel yönetimlerde yapacağımız çalışmalar içerisinde geliştireceğiz. Dostun da düşmanın da gözü buraların üzerinde olacak" dedi.

Paylaş
EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, "Demokratik bir Türkiye'yi yaratmayı yerel yönetimlerde yapacağımız çalışmalar içerisinde geliştireceğiz. Dostun da düşmanın da gözü buraların üzerinde olacak" dedi. EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale ile birlikte Tunceli Belediyesi Konferans Salonu'nda bir toplantı düzenledi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale, Güçbirliği'ni oluşturan partilerin yeni bir belediyecilik anlayışıyla bir araya geldiklerini söyleyerek, "Önümüzdeki dönemde halkımızın katılımıyla bu anlayışı daha da yoğunlaştırmak gerekir" dedi. Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil ise, Güçbiriliği'nin devam etmesinin yoksul halklar açısından çok önemli olduğunu belirterek, Tunceli'de bir model yaratacaklarını ifade etti. "Eşitliği esas alacağız ancak, halktan ve yoksul insanlarımıza hizmet ve çalışmalarımızı götürürken öncelik tanıyacağız" diyen Abdil, gençlere ve kadınlara yönelik sosyal projelerinin olduğunu, bu projelerin önümüzdeki dönem hayata geçirileceğini vurguladı.

'Güçbirliği güçlendirilmeli' EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ise, belediye başkanı ve başkan yardımcısına, seçilen yönetime ve çalışmaları sürdüren herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Tüzel, Tunceli'de çıkan sonucu Türkiye'de de görmek istediklerine işaret ederek, şunları söyledi: "Barış ve kardeşlik için ve böylesine tablo için yola çıktık. Burada ve diğer yerlerde alınmış olan belediyelerdeki çalışmalarımız, tüm Türkiye'de örnek olacak. Demokratik Türkiye'yi yaratmayı da bu çalışmalar içerisinde geliştireceğiz. Dostun da düşmanın da gözü buranın ve Güçbirliği'nin diğer belediyeleri üzerinde olacak." Yerel yönetimleri halkçı bir temelde yapabilmek için halkla birlikte zorlu bir göreve geldiklerinin altını çizen Tüzel, basının halkı ezmek ve etki altına almak için saldırıya geçtiğine dikkat çekti. Tüzel, seçimlerden daha büyük bir oy oranıyla çıkmayı beklediklerini, ama bir çok nedenden dolayı bunun başarılamadığını da ifade ederek. bunun telafisi için güçlü bir halk hareketinin yaratılmasının gerektiğini dile getiren Tüzel, bunun içinr 1 Mayıs kutlamalarında ve NATO zirvesine karşı örgütlenecek mücadelenin bir fırsat olduğunu vurguladı.

Tüzel şöyle devam etti: "Tunceli yeniden inşaa edilebilir. Devletin de bu çabaya yardımcı olması, engel çıkarmaması gerekir dedi. Sendikaların ve diğer becerikli kişi ve kurumların belediyeye destek vermesini temmenni ediyorum." Tüzel konuşmasında Munzur Festivali'ne de değindi. Festivalin gençlere bırakılması gerektiğini belirten Tüzel, festival döneminin de emeğin, dostluğun ve kardeşliğin öne çıktığı bir dönem olması dileğinde bulundu.

ÖNCEKİ HABER

İlk icraat sürgün oldu

SONRAKİ HABER

SHP'den 'malvarlığı' uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa