19 Şubat 2015 12:29

Boykota Kimler Karşı Çıkar?

Namları internette, sözlüklerde dolaşacak kadar baskıcı olan ve bir eğitim kurumunun başına getirilemeyecek bu insanlar yani okuldaki öğrencileri ve ‘dışarıdan’ kim olduğu belli olmayan kişileri organize edip bizlere saldırtan müdür ve müdür yardımcısı hakkında derhal soruşturma başlatılmasını ve gerekli yaptırımın uygulanmasını istiyoruz

Paylaş

Can KAYLAN
Maltepe

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan “Laik, Bilimsel, Anadilde Eğitim Boykotu”nu Maltepe Liseli Dayanışması olarak aktif biçimde örgütledik ve boykota katıldık. Maltepe’de bulunan birçok liseyle toplantılar aldık, bildiriler dağıttık, gerici eğitim politikalarını bulunduğumuz her alanda tartıştık.

Boykot günü geldiğinde Küçükyalı’da bulunan toplanma yerimize geçtik ve okul müdürü, müdür yardımcısının topladığı ülkücü faşistler tarafından saldırıya uğradık. Aynı gün Gülsuyu Kaşgarlı Mahmut İlkokulu’nda yapılan boykot eylemine polis saldırdı ve birçok kişiyi gözaltına aldı. Fakat yapılan tüm saldırılara karşın Maltepe Meydanı’nda toplanıp basın açıklamamızı yaptık.
12 yılda %70 oranında artan imam hatipler. Bu sene tercih etmediği halde imam hatip lisesine kaydı yapılan 40.000 öğrenci. Zorunlu din dersine karşı devlet büyüklerinin çıkıp; “Zorunlu fizik, kimya, matematik dersi neden tartışılmıyor?” demesi. Dönemin başında bölgede Kürtçe eğitim veren okulların halk tarafından her defasında yeniden açılmasına rağmen tekrar tekrar kapatılması. Son yapılan Milli Eğitim Şûrası’nda lise duvarlarının yükseltilmesi, öğrencinin bilgilerinin polisten alınabilmesinin önünü açan yani liselerimizi hapishaneye çeviren kararların alınması. Yine aynı şûrada Osmanlıca’nın liselere sokulmak istenmesi, din derslerinin henüz soyut kavramları anlayamayacak yaş aralığına kadar indirilmek istenmesi. Ve nihayetinde karma eğitimin tartışılıyor olması...

İKİ GERİCİLİK ARASINDA SEÇİM YAPMAYACAĞIZ

Fakat AKP’nin bu politikalarına karşı çıkmak istediğimizde AKP’ye sözde “’muhalif’ olan faşist grubun hedefinde olduk. Bizlere yapılan bu saldırı ve arkasından Hasan Şadoğlu’nda okuyan arkadaşlarımızın uğradığı tacizler ve yapılan tehditler esas olarak bizlerin okullardaki örgütlülüğümüzü parçalamak ve dağıtmak için yapılmıştır. En önemlisi doğrudan bizim taleplerimize yapılmıştır. Bu nedenle yapılan bu saldırılar bizi asla yıldıramayacak, bu baskılara karşı cevabımız yine okul okul, sınıf sınıf örgütlenip parasız, bilimsel, demokratik eğitim mücadelemizi sürdürmek olacak. Gençleri çoğu yerde uzlaşan iki gericilik arasında seçim yapmak zorunda bırakmayacağız ve gençliğin kendi bağımsız örgütlerini tabandan kuracağız.
Tüm bu yaşananlardan sonra bizler; namları internette, sözlüklerde dolaşacak kadar baskıcı olan ve bir eğitim kurumunun başına getirilemeyecek bu insanlar yani okuldaki öğrencileri ve ‘dışarıdan’ kim olduğu belli olmayan kişileri organize edip bizlere saldırtan müdür ve müdür yardımcısı hakkında derhal soruşturma başlatılmasını ve gerekli yaptırımın uygulanmasını istiyoruz. Laik eğitim isteyen öğrencilere değil bu öğrencilere saldıran ve içeride de baskılarını sürdürenler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz.

Bu süreç tamamlanıncaya kadar olayın takipçisi olacağız ve Hasan Şadoğlu Lisesi’nde okuyan arkadaşlarımızın arkasında duracağız. Tekrar tekrar söylemek gerekirse mücadeleye devam edeceğiz!

ÖNCEKİ HABER

Saldırı taleplerimize yapıldı

SONRAKİ HABER

Siz Hiç Şubat’ın 29 Çekmesini İstediniz mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa