22 Eylül 2013 18:50

Şefika Kutluer dördüncü kez Doğu ile Batı’yı buluşturuyor

Türkiye’nin dünyaca tanınmış flüt sanatçısı, ‘sihirli flüt’ olarak da adlandırılan Şefika Kutluer Ankara’da dördüncü kez Doğu ile Batı’yı buluşturacak.Şefika Kutluer’in doğduğu kent olması nedeniyle Ankara’da başlattığı Uluslararası Şefika Kutluer Festivali 4. kez izleyicilere müz

Şefika Kutluer dördüncü kez Doğu ile Batı’yı buluşturuyor
Paylaş
Sultan Özer

Şefika Kutluer’in doğduğu kent olması nedeniyle Ankara’da başlattığı Uluslararası Şefika Kutluer Festivali 4. kez izleyicilere müzik ziyafeti sunacak.

Festival “Doğu ile Batı Buluşuyor” temasıyla bugün Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde meraklılarıyla buluşacak. 9 Ekim’e kadar sürecek olan festivalde bu sene Batı’nın birbirinden önemli orkestraları ve seçkin solistleri ile Doğu’nun The Gyeongsangbuk-do Provincial Orchestra of Korean Musicgibi geleneksel gösteri grupları yer alacak.

MÜZİK VE DANS ŞÖLENİ

Resim ve Heykel Müzesi’nde bugün saat 20.00’de açılış konseri ile başlayacak olan festivalde Geleneksel Kore Dans ve Müzik Gösteri Grubu gösterisini sunacak. “Kore’nin Gyeongsangbuk-do bölgesinden Ankara’ya ilk kez gelecek 52 sanatçı, kendi deyişleri ile, Uluslararası Şefika Kutluer Festivali sayesinde, bütün dünyaya Geleneksel Kore Müziği ve dansı ile sevgi ve barış mesajları’ verecekler. Ankaralı sanatseverler; Kore’nin Geleneksel kültürünün melodi, ritim, dans ve görsel zenginliğinin muhteşem sergilenişine şahit olacaklar.

İzleyiciler çok renkli geleneksel kıyafetlerle, dinamik ve çok farklı bir müzik ve dans şölenine tanıklık edecekler.

55 BİN YILLIK FLÜTLE KONSER

Festivalin 28 Eylül günkü konserinde ise bir ‘ilk’ yaşanacak. 55 bin yıl önce Neandertal diye bilinen insanların eski atalarının ayı kemiğinden yaptıkları ve halen Slovenya Devlet Müzesi’nde sergilenen flütle bir konser gerçekleştirilecek. 55 bin yıl sonra, günümüzde bu antik flütü çalabilen tek sanatçı olma özelliğini de taşıyan Sloven sanatçı Ljuben Dimkaroski bu flütle bir konser verecek. Şefika Kutluer de Sloven sanatçı ile birlikte yan flütü ile sahne alacak. Onlara, Hitit zamanında kullanılan Arp ve Lir’i ile Çağatay Akyol da eşlik edecek.

ANKARALILAR MÜZİĞE DOYACAK

Festival kapsamında 30 Eylül’de Kosova Filarmoni Orkestrası konuk olacak. Şef Baki Jashari yönetimindeki konserde ayrıca solit Sara Naiman da yer alacak ve W.A.Mozart’ın eserlerini seslendirecek.

Festivalin 2 Eylül günkü konserinde Brandenburg Bach Solistleri ve Şefika Kutluer sahne alacak. 4 Ekim’de Şefika Kutluer ve David Wright Resitali müzikseverlerle buluşacak. Konserde Flütü ile Şefika Kutluer, İngiliz sanatçı David Wright da Piyano ve Klavsen ile birlikte konser verecekler.Festivalin kapanış konserinin konuğu ise Almatı Senfoni Oda Orkestrası. 9 Ekim’deki konserde Solistler Keman’da Galya Bisengalieva ve soprano Gulnara Nurgaliyeva müzikseverlere keyifli saatler yaşatacaklar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Teknolojiyi bırak paspas bile yok!

SONRAKİ HABER

Direniş sokakta sergileniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...