19 Ekim 2014 06:00

Şehit namırın Kadri abi!

Üniversite öğrencisiyken okumaya başladım Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerini, okudukça işçi sınıfı, sınıf olarak mücadele edilmesi gerektiğini, örgütsüz gücün güç olamayacağını, insan haklarını, Kürdistan’ı, Kürtleri… Anladım, öğrendim ve paylaştım okuduklarımı arkadaşlarımla, yaşıtlarım ve işçilerle… Örgütlüydük artık! Evrensel dağıtmaya başladım üniversitede, mahallede, grevde şimdi de haber yazıyorum yolum uzun daha öğrenecek çok şey var bu işte.

Şehit namırın Kadri abi!
Paylaş

Emre Aydın
Adana


Üniversite öğrencisiyken okumaya başladım Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerini, okudukça işçi sınıfı, sınıf olarak mücadele edilmesi gerektiğini, örgütsüz gücün güç olamayacağını, insan haklarını,  Kürdistan’ı, Kürtleri… Anladım, öğrendim ve paylaştım okuduklarımı arkadaşlarımla, yaşıtlarım ve işçilerle… Örgütlüydük artık! Evrensel dağıtmaya başladım üniversitede, mahallede, grevde şimdi de haber yazıyorum yolum uzun daha öğrenecek çok şey var bu işte.

Şakirpaşa Kürtlerin, Alevilerin, işçi ve emekçilerin yoğun yaşadığı, Kürt sorunundaki çözümsüzlük nedeniyle şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığı bir mahalledir. Şakirpaşa’da Evrensel dağıtımı sırasında tanıştım o güzel insanla çok deneyimliydi artık gazete dağıtmakta. Takas ederdik gazetelerimizi Kadri Abi bana Özgür Gündem verirdi ben de Evrensel’i bisikletinin sepetine koyardım. Gazeteye çıkmadığım günleri, beni gördüğü vakit sorardı Kadri Abi, ‘Bu ara görünmüyorsun?​’ diye...  Şakirpaşa Beşevler’de evinin yakınında bir kıraathanede soluklanırdı dağıtımdan sonra,  oyun oynamaz sohbet ederdi insanlarla, çay içirmeden göndermezdi beni ki gideyim.  Emekçi ve disiplinliydi Kadri Abi neredeyse her gün aynı dakikalarda aynı yerlerde olurdu. Esnafla, çocuklarla mahalleli ile iletişimi kuvvetli sevilen sayılan babacan birisiydi. Kadri Abi Azadiya Welat dağıtımını da yapıyordu. Türkçe okumak zorunda bırakılan bir halka ana dilini taşıyordu. 14 Ekim sabahı vuruldu dediler Kadri Abi için, başımdan kaynar sular indi. Kadri Abi’nin hayatını çaldıkları o gün Çukurova Üniversitesinde de öğrenciler Kobanê için yürüyordu, polisin sert müdahale ettiği öğrenciler fakülteyi işgal etti, akşam kadınlar Taşköprü’de Kobanê için barış zinciri oluşturdu biz de haberlerine gittik. Ertesi gün çarşıdaki gazete dağıtımından sonra adli tıbba geldim 16 yıl bisikletiyle gazete dağıttığı mahalleye cenaze aracıyla götürüldü. Elimizde kameralarla biz de peşlerinden Şakirpaşa’ya gittik. Bütün iş yerleri kepenk kapatmış mahalleli hep cenazeye katılmıştı. ‘Kesk u sor u zer’ e sarılı tabutu omuzlarda, sloganlarla, binlerce seveniyle uğurlandı sonsuzluğa. Şehit namırın Kadri Abi! Bıçaklanmış dal gibi ayrı düştük ama mücadele sürüyor sürecek, peşin sıra gelenler gazete dağıtacak, gerçeğin peşine düşecek, katillerinden hesap soracak. Ezenler değil, işçi sınıfı ve direnen halklar kazanacak!

ÖNCEKİ HABER

Gençlerin ağzındaki baklayı çıkarmanın 28 yolu

SONRAKİ HABER

Şener Şen: Hayalim mutlu bir dünya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa