05 Nisan 2014 06:00

Seçimi kaybetti faturayı işçilere kesti

Nevşehir’in Avanos ilçesinde belediye başkanlığında yarışı kaybeden AKP Adayı Mustafa Körükçü’nün; seçimi kaybetmesinin ardından; aile şirketinde kendisine oy vermeyen işçileri işten çıkarttığı iddia edildi.

Seçimi kaybetti  faturayı işçilere kesti
Paylaş

Ferhat KİŞ
Nevşehir


Nevşehir’in Avanos ilçesinde belediye başkanlığında yarışı kaybeden AKP Adayı Mustafa Körükçü’nün; seçimi kaybetmesinin ardından; aile şirketinde kendisine oy vermeyen işçileri işten çıkarttığı iddia edildi. Dorak Holdinge bağlı Venessa Seramik’te çalışan Seramik Yapım Ustası Zübeyir Ayhan; seçimlerdeki siyasi tercihi nedeniyle işten atıldığını söyledi. İlçede, “Körükçü’nün kendisine oy vermeyenleri işten atacağına” dair yaygın bir kanı da oluşmuş durumda.

Mustafa Körükçü Avanos’un iki dönemdir AKP’li belediye başkanı. Körükçü, 30 Mart yerel seçimlerini kaybedince koltuğunu ÖDP-CHP ittifakının adayı olan İsmet İnce’ye bıraktı. Mustafa Körükçü’nün kardeşi Ahmet Serdar Körükçü de Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı. İşte “siyasi gerekçeli” işten atma iddiaları da Dorak Holdinge ilişkin.

‘İSTEDİĞİME VERİRİM’ DEDİ

İşten atılan işçilerden Zübeyir Ayhan; hiçbir gerekçe gösterilmeden ve hiçbir sorun yokken işten çıkarıldığını söyledi. İşçilerin seçim sürecinde zorla toplu olarak AKP mitinglerine götürüldüğünü ifade eden Ayhan, “İşten atılmamın nedeni seçimleri kaybetmesi. Sadece AKP dışında partilere oy verenler değil, dedikodular üzerinden, AKP’li olmayan biriyle görünenler bile işten çıkartılıyor.” diye konuştu. İşten atılan bir diğer seramik yapım ustası ise fabrikada kendisinden oy istendiğini ve “Bir tek oyum var onu da istediğime veririm.” dediğini söyledi. İşten atılmasını da bu cevaba bağladı.

Mustafa Tarlacı’nın eşi de Dorak Holdinge bağlı Mado’da çalışırken işten atıldı. Seçim sürecinde CHP adayına destek olduklarını belirten Tarlacı, “Dorak Holding bünyesinde çalışanlar için ‘Hem seçimlerde bize karşı çalışacaklar hem de ekmeğimizi yemeğe devam edecekler. Olmaz öyle’ denmiş. İlçe de bunu herkes biliyor. Seçim bürolarında da ‘Bu hainlere ekmek yedirmeyeceksin.’ gibi söylemler oluyormuş. Nitekim öyle de oldu, seçimlerin hemen ardından eşim işten çıkartıldı.” diye konuştu.

‘SENİ YOK EDECEĞİM’ İDDİASI

DOorak Holding eski çalışanlarından Burak Ceviz ise; seçim günü Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü ile yaşadığı diyaloğu şöyle anlattı: “Seçim günü bir okulda AKP dışında bir partinin okul sorumlusuyum. Sigara içmek için dışarı çıktım. Saat 15.00-15.30 civarı. Arkamdan Ahmet Serdar Körükçü geldi. Döndüm baktım kendisine. Hiçbir şey demeden tek cümle ile “Seni yaşatmayacağım, seni yok edeceğim” dedi. Herhalde eski çalışanlarından biri olarak kendilerine çalışmamama kızmışlardır. Bilmiyorum. Savcılığa gidip şikayetçi oldum. İfade verdim. Sonra Ahmet Serdar Körükçü’nün ifadeye çağrıldığını duydum. Tehditleri bütün Avanos biliyor.”

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ’de Bahar Şenliği bilmecesi

SONRAKİ HABER

Taşeronu örgütleyecek sendikacılığa ihtiyaç var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...