10 Şubat 2014 14:20

Zehir soluyan Dilovası halkına temiz ve güneşli günler sözü

Temiz ve nefes alabilecekleri bir kent isteyen Dilovası halkı, HDP Belediye Eş Başkan Adayları Eylem Güleser ve Selim Akboğa için yapılan tanıtım toplantısını mitinge çevirdi.

Zehir soluyan Dilovası halkına temiz ve güneşli günler sözü
Paylaş

Özgür GÖZ
Dilovası

Ülke gündeminde ‘kanser ovası’ olarak yer edinen Dilovası, kimya ve boya fabrikalarının bacalarından salınan zehir nedeniyle nefes alamaz durumda. Fabrikaların saçtığı zehirler ve hava kirliliği nedeniyle kanser vakalarının arttığı kentte anne sütünde dahi ağır metallere rastlanıyor. Temiz ve nefes alabilecekleri bir kent isteyen halk, Dilovası HDP Belediye Eş Başkan Adayları Eylem Güleser ve Selim Akboğa için yapılan tanıtım toplantısını mitinge çevirdi.

Kent Meydanı’nda yapılan tanıtım etkinliğine  HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler de katıldı. Yapılan konuşmalarda Dilovası’nı nefes alınamaz bir kent haline getirenlere karşı aday olduklarını anlatan HDP’liler, Dilovası’nın tozunu, pasını ortadan kaldırıp tekrardan güneşli günlere kavuşturma sözü verdi.

YEŞİL BİR KENT İÇİN

Geçmişte meyve bahçeleriyle, nazlı nazlı akan Dil deresiyle yemyeşil bir kente sahip olduklarını hatırlatan HDP Dilovası Eş Başkan Adayı M. Selim Akboğa “Çarpık kentleşme ve yöneticilerin yanlış uygulamalarıyla kentimiz nefes alınmaz ve yaşanamaz hale geldi. Hayalimde işsizliğin olmadığı, insanların rahat ve huzurlu yaşadığı, sosyal yaşam alanlarının olduğu bir Dilovası var. Bunun için de sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmamalıyız” dedi.

Hayata can ve yön verenlerin kadınlar olduğuna vurgu yapan HDP Dilovası Belediye Eş Başkan Adayı Eylem Güleser “Biz kadınlar sorun çıkaran değil çözüm üreten, yöneten, iktidara giden anlayışta olmalıyız. Eve mahkum edilen ve konuşmasına bile izin verilmeyen kadınlarımız zincirlerini kırdı, alanlara çıktı, jîn jîyan azadî diye haykırmaya başladı artık.”

TOZU PASI KALDIRACAĞIZ

Ne yazık ki Dilovası’nın yaşanılan çevre kirliliği ile Türkiye ve dünyada tanındığı belirten  HDP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Nilay Etiler “Biz şehir senin diyerek kadınlarımızla, gençlerimizle ve tüm emekçilerle elele vererek Dilovası’nın tozunu, pasını, pusunu ortadan kaldıracağız. Dilovasını tekrardan güneşli günlere kavuşturmanın sözünü veriyoruz.”

Önlerinde sadece bir yerel seçim olmadığını, arka arkaya tam üç seçim yaşanacağını belirten BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan  “Yerel seçimlerden çıkacak neticeye göre ülkenin Cumhurbaşkanı ve yeni iktidarı da belirlenecek. Bu üç seçimin sonunda da Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun geleceği belirlenmiş olacak. Yerel seçimlerde Dilovası halkı iki şeye karar verecektir. Bunlardan birincisi nasıl bir Dilovası ve Kocaeli istediği. İkincisi de önümüzdeki on yıl yirmi yıl nasıl bir Türkiye nasıl bir Ortadoğu olacağıdır” dedi.

‘AKP, SUÇLARINI CEMAATE ATARAK KURTULAMAZ’

Yıllardır ülkeyi yöneten AKP Hükümetinin işlediği bütün suçları cemaate bağlamaya çalıştığını anlatan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel “AKP şimdi antidemokratik uygulamalarını, kurşunladığı gençleri, aydınları ve sendikacıları cezaevlerine tıkmasını paralel devletle açıklıyor. Şimdi biz onlara soruyoruz. Kent suçlarını işleyenler, havamızı, suyumuzu, ciğerlerimizi zehirleyenler bu paralel devleti yöneten ve bu paralel belediyelerle çalışanlar mı? Bizi bunlarla mı aldatacaklar?​” diye sordu. Emek hırsızlığı yapan, zamlarla vergilerle halkın alın terini hortumlayanlara karşı güçlerimizi HDP’de birleştirdik diyen Tüzel “Temiz bir gelecek ve temiz bir siyaset için, çocuklarımızın geleceğini kazanmak için yola çıktık” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Farklı kimlik ve kültürleri destekleyeceğiz

SONRAKİ HABER

TGS: Polis şiddetine karşı mücadele edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...