17 Ocak 2014 06:00

Zararımın karşılanmasını istiyorum

Biz işçilerin öyle kocaman hayalleri yoktur. Geleceğe dair en büyük hayalimiz başımızı sokacağımız bir evdir. Zire aldığımız maaşın yarısını, belki daha fazlasını kiraya vermek zorunda kalıyoruz. İşte ben de bu yükten kurtulmak için yeri geldiğinde en zaruri ihtiyaçlarımdan da kısarak 2005 yılında ESTON Derince evlerinden 3+1 daire almak için sözleşme imzaladım.

Zararımın karşılanmasını istiyorum
Paylaş

Biz işçilerin öyle kocaman hayalleri yoktur. Geleceğe dair en büyük hayalimiz başımızı sokacağımız bir evdir. Zire aldığımız maaşın yarısını, belki daha fazlasını kiraya vermek zorunda kalıyoruz. İşte ben de bu yükten kurtulmak için yeri geldiğinde en zaruri ihtiyaçlarımdan da kısarak 2005 yılında ESTON Derince evlerinden 3+1 daire almak için sözleşme imzaladım. Sözleşme tarihinden 10 ay sonra evi teslim aldım. Dışardan bakıldığında Yenikent’in en güzel sitelerinden biridir ESTON evler. Belki de birçok insanın hayallerini süsler bu evler. Şirketle sözleşmeyi imzaladığımızda bize en kaliteli, 1.sınıf malzeme kullanacaklarını taahhüt etmişlerdi. Taahhütlerinin aksine eve girer, girmez sorunlar yaşamaya başladım.

Süpürgelik kaplamalarının soyulmasından tut, pencere altlarından yağmur sularının sızmasına (bina ortak girişinin duvarlarından da su sızmaktadır), 1.sınıf denilen evlerde mutfak dolapları denilenin aksine kalitesizdi. Hangisini sayayım prizlerden, parkeye, oda kapılarının kalitesizliğine... Her şey sorunlu, her şey kalitesizdi. Yaşadığım sorunlar üzerine bana sözleşmede taahhüt edilenlerin yerine getirilmemesi üzerine bilirkişiye tespit yaptırarak dava açtım. Bu davanın sonuçlanması 6 yıl sürdü.

Avukatımın davada yazdığı ilk dilekçede değerin düşük tutulması nedeniyle tüketici il hakem heyetine gitmemesi gereken dava tüketici il hakem heyetine gitmiştir. Tüketici il hakem heyetinde 3 ayda bitmesi gereken süreç 8 ay sürmüştür.

O dönem evime gelip inceleme yapan inşaat mühendisinin raporu olmadan ortaya bir rakam konmuştur. Bu rakam neye göre düzenlenmiştir belli değildir.
Yazıda raportör olarak adı geçen kişi evime hiç gelmemiştir ve bu yazıyı yazacak mesleki yeterliliğe sahip midir? Nihayetinde 6 yılın ardından kayıplarım karşılanmadan sonuçlanan bir dava ile karşı karşıyayım.

Dava süresince yaşadığım sıkıntılar, yaşadığım mağduriyet ve hayal kırıklıklarımın da cabası. Yaşadığım sıkıntıları evrensel aracılığıyla paylaşmak istedim daha önce birçok resmi kuruma ve medya kuruluşuna dava sürecimle ilgili, yaşadığım haksızlıklarla ilgili bilgi ve de belge göndermeme rağmen sonuç alamadım. Ben davamın bitmesi gereken sürede bitmediğini, olması gereken tutardan çok daha düşük bir tutar belirlendiğini, bunda da usulsüzlükler yaşandığı, maddi-manevi zarara uğratıldığımı düşünüyorum, ilgili kurumların harekete geçmesini talep ediyorum.

Fatih ŞENOL/Kocaeli

ÖNCEKİ HABER

Bu memlekette ülkesini seven, dürüst, namuslu sendikacı yok mu?

SONRAKİ HABER

Yatağan Ankara’ya yürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...