TÜSİAD 1 Mayıs'ta 'daha nitelikli işçi' istedi
TÜSİAD, 1 Mayıs açıklamasında, "dijitalleşme ile dönüşen çalışma hayatında eğitim ve istihdam arasındaki bağın güçlendirilmesini, çalışanların becerilerine sürekli kaynak ayırılmasını" istedi.

TÜSİAD logosu
İLGİLİ HABERLER

AKP Genel Başkan Yardımcısı Zeybekçi TÜSİAD’ı ziyaret etti

TÜSİAD iddianamesi kabul edildi, ilk duruşma 20 Mayıs'ta

İktidar gazeteleri ‘gözaltılardan’ memnun: ‘Haddinizi bileceksiniz’ çıkışı manşetlerde
İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ta ülkenin ve dünyanın dört bir yanında işçiler emek sömürüsüne karşı insanca yaşam talepleriyle alanları doldururken, patron örgütü TÜSİAD ise iktidara seslendiği bir açıklama yayımladı.
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yazılı açıklamasında 'daha nitelikli işçi' istedi. "Dijitalleşme ile dönüşen çalışma hayatında eğitim ve istihdam arasındaki bağın güçlendirilmesini, çalışanların becerilerine sürekli kaynak ayırılmasını" talep etti.
TÜSİAD'ın "Emek ve Dayanışma Günü" olarak nitelediği 1 Mayıs'a dair açıklaması şöyle:
"Çalışma hayatında emeğe saygı duyan ve sosyal hakları güvence altına alan bir yaklaşım; ekonomik, sosyal ve demokratik açıdan gelişmiş bir toplumun temel önceliklerindendir.
İnsana yakışır işler odağıyla kayıt dışılıkla mücadele etmek, iş sağlığı ve güvenliğini kararlılıkla sağlamak ve çocuk işçiliğini önlemek çağdaş bir çalışma hayatının vazgeçilmez unsurlarıdır. Bunun yanında dijitalleşme ile dönüşen çalışma hayatında eğitim ve istihdam arasındaki bağı güçlendirmeyi, çalışanların becerilerine sürekli kaynak ayırmayı, kadınların ve gençlerin istihdamını artırmayı önceliklendirmeliyiz. İşçi-işveren-devlet arasındaki sosyal diyalog mekanizmasını çözüm odaklı sürdürerek toplumsal dayanışmayı ve refahı güçlendiren bir çalışma ortamını hep birlikte inşa etmeliyiz. Tüm çalışanların ve emeğiyle değer yaratan herkesin '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlarız."
AKP'li Zeybekci iki gün önce ziyaret etmişti
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mehmet Ömer Aras hakkında, 13 Şubat'taki TÜSİAD Genel Kurulu’ndaki iktidar eleştirileri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. 19 Şubat'ta gözaltına alınan Turan ve Aras, yurt dışı çıkış yasağıyla serbest bırakılmıştı. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, 29 Nisan'da Turan'ı ziyaret etmişti.
Turan ve Aras, siyasetçilerin tutuklanmasını ve kayyım atamalarını eleştirmişti. İki isim hakkında da "zincirleme şekilde basın ve yayın yoluyla yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" suçundan 5 yıl 6 ay 15’er güne kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Turan ve Aras, 20 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak. (İşçi Sendika Servisi)
Evrensel'i Takip Et