28 Nisan 2025 13:11

Asi Nehri’nde toplu balık ölümü

Hatay'da bazı çiftçilerin Asi Nehri'ne set çekip, suyu kendi tarlalarına aktarmaları nedeniyle toplu balık ölümleri görüldü.

Asi Nehri’nde toplu balık ölümü

Fotoğraf: DHA

Hatay — Hatay'da Güzelburç Mahallesi'nden geçen Asi Nehri’ne bazı çiftçiler toprak ve taşlarla set çekti. Çiftçilerin motorlu pompalarla suları kendi tarlalarına aktarmaları nedeniyle nehrin bazı bölümündeki balıklar oksijensiz kaldı.

Uzun süre solunum yapamayan çok sayıda balığın telef olduğu görüldü. Çevredeki yurttaşlar, yetkililerin bir an önce müdahalede bulunmasını istedi. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Ya hep beraber…

Ya hep beraber…

Yarın 1 Mayıs... 20 milyona yakın emekçi ve ailelerinden oluşan Türkiye’nin büyük çoğunluğu, 2025 1 Mayıs’ına katlanan sorunlar ve yeni saldırılarla giriyor. Üretimi ve kârlılığı artırmak için vardiyalar uzuyor, ama ücretler enflasyonun altına süpürülüyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
30 Nisan 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et