12 Nisan 2025 17:37

BİSAM'a göre yoksulluk sınırı 79 bin 734 TL oldu

Birleşik Metal İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) tarafından yayımlanan Mart 2025 dönemi "Açlık ve Yoksulluk Sınırı" raporuna göre, açlık sınırı 23 bin 51 TL’ye, yoksulluk sınırı ise 79 bin 734 TL oldu. Tek başına yaşayan bir kişinin sağlıklı yaşam sürdürebilmesi için gerekli olan toplam harcama ise 36 bin 923 TL’ye ulaştı.

Günlük harcama kalemleri arasında en yüksek maliyet, 211.61 TL ile süt ve süt ürünlerine ayrıldı. Sebze ve meyve grubu 204.65 TL ile ikinci sırayı alırken, et, tavuk ve balık grubu için harcanması gereken miktar 154.45 TL olarak belirlendi. Diğer bazı kalemlerin günlük maliyeti ise şöyle sıralandı. Gıda harcamaları içerisindeki oranlara bakıldığında ise süt ve süt ürünleri yüzde 27.54, meyve ve sebze yüzde 26.63, et, yumurta ve kurubaklagiller yüzde 27.04, ekmek ve benzeri ürünler yüzde 11.31 oldu. 

Aylık bazda sağlıklı beslenmek için gereken tutarlar ise yetişkin erkek için 6 bin 428 TL, yetişkin kadın için 6 bin 88 TL, 15-18 yaş genç için 6 bin 445 TL, 4-6 yaş çocuk için 4 bin 90 TL oldu. (Haber Merkezi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Ekmek, barış, adalet ve özgürlük için…
İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs

Ekmek, barış, adalet ve özgürlük için…

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de işçi ve emekçiler 1 Mayıs’ı, iktidarın çok katmanlı saldırıları, derinleşen yoksulluk, baskı ve küresel ölçekte bir savaş tehdidiyle karşılıyor. İşçinin olduğu her yerde alanlara çıkacak olan emekçiler, insanca yaşanacak ücret, barajsız-yasaksız sendika hakkı, siyasi baskıların ve yasakların son bulması ve barış taleplerini haykıracak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
1 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et