12 Şubat 2025 14:40

İDOB, 17 Şubat'ta "Kötülüğün Döngüsü" operasını sahneleyecek

İDOB Grammy Ödüllü besteci Benjamin Britten'ın başyapıtlarından "Kötülüğün Döngüsü" operasını sanatseverlerle buluşturacak.

İDOB, 17 Şubat'ta "Kötülüğün Döngüsü" operasını sahneleyecek

Fotoğraf: İDOB

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Grammy Ödüllü besteci Benjamin Britten'ın başyapıtlarından "Kötülüğün Döngüsü" (The Turn of the Screw) operasını sanatseverlerle buluşturacak.

İDOB'dan yapılan açıklamaya göre eser, 17 Şubat'ta Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde sahnelenecek.

Türkiye'de ilk kez İDOB tarafından sahneye konulan eser, 2013'te Armel Opera Competition Festivali'nde Türkiye'ye 4 ödül kazandırmıştı.

Henry James'in aynı adlı gotik hikayesinden uyarlanan eserin librettosunu Myfanwy Piper kaleme aldı.

Eser, genç bir mürebbiyenin iki çocuğa bakmak üzere işe alınmasını, eve geldikten kısa bir süre sonra yakın zamanda ölen eski uşak ve eski mürebbiyenin hayaletlerini gördüğüne inanmaya başlamasını konu alıyor.

İngilizce seslendirilecek eseri Aytaç Manizade sahneye koydu. Dünya çapında önemli işlere imza atan Britanyalı orkestra şefi Richard Hetherington eserin orkestra şefliğini üstlenecek.

Eserde, "Anlatıcı Quint" rolünde F. Kılıç Aslan ile Ahmet Baykara, "The Governess" rolünde Otilia Maria Radulescu İpek, Ayten Telek ve Tülay Hatip, "Miss Jessel" rolünde Sevim Ateş ve Burcu Soysev, "Mrs Grose" rolünde Barbora Hitay ve Tuğba Tekışık, "Miles" rolünde David Derin Barreto Martins ve Mete Kerem Sesigür, "Flora" rolünde Bezmi Hazal Ekşi ve Bilge Komanovalı dönüşümlü olarak rol alacak.

Eserin dekor tasarımını Efter Tunç, kostüm tasarımını Ayşegül Alev, ışık tasarımını Cem Yılmazer hazırladı.

Opera, 17, 18, 21, 24, 25 ve 28 Şubat'ta Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde izlenebilecek. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüzsüzlük seferberliği

Yüzsüzlük seferberliği

“Vergide adalet” sözünü ağzından düşürmeyen Maliye Bakanı Şimşek’in başlattığı seferberlikten yine sermayeye kıyak çıktı. Bütçede sermayeden alınacak 2.2 trilyon TL vergi gelirinden vazgeçen iktidar, trilyonlarca liralık gelir elde eden 100 şirketin, 62.5 milyar liralık vergisini erteledi. Yüksek enflasyon nedeniyle Türkiye’nin en zenginleri listesinde yer alan patronların ödeyeceği vergi kuşa dönecek.

Borsa İstanbul’da işlem gören ve 2024 yılında 3.6 trilyon TL gelir elde eden 100 büyük şirketten 62.5 milyar TL tutarında vergi tahsil edilmedi.

Türkiye’nin en zengin 10 ismine ait sadece 8 şirketin toplam 18 milyar TL’lik vergi borcu ertelendi.

Çevre Bakanı Kurum’un Emlak Konut Genel Müdürlüğü döneminde özelleştirilen Emlak Konut’tan tahsil edilmesi gereken 6.9 milyar TL tutarında vergi alacağı ertelendi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
MEB’in tarikatlardan sonra Ülkü Ocaklarıyla protokol imzalamasının ardından Ülkü Ocaklarının okullarda düzenlediği etkinliklerin propaganda ve eleman kazanmaya dönüştüğü iddiaları gündeme geldi

Evrensel'i Takip Et