10 Şubat 2025 18:06

Suudi Arabistan: Trump İsraillileri Alaska'ya yerleştirsin

ABD Başkanı Trump'ın Gazze'ye çöküp Filistinlileri komşu ülkelere sürgün etme planına Suudi Arabistan'dan "Trump, İsraillileri önce Alaska'ya, ilhak edince de Grönland'a yerleştirebilir" yanıtı geldi.

Suudi Arabistan: Trump İsraillileri Alaska'ya yerleştirsin

Fotoğraf: AA

ABD Başkanı Donald Trump'ın Gazze'yi "devralıp Ortadoğu'nun Rivierası'na dönüştürme" ve Filistinlileri komşu ülkelere sürgün etme planına ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Suudi Arabistan, Filistin devleti istiyorsa kendi toprakları üzerinde kurabilir" açıklamasına Suudi Arabistan'dan yanıt geldi.

Suudi Arabistan Şura Meclisi Üyesi Yusuf bin Tirad es-Sadun, "Trump eğer bölgede barış, istikrar ve refahın öncüsü olmak istiyorsa sevgili İsraillileri önce Alaska'ya taşıyabilir, ilhak edince de Grönland'a yerleştirebilir" dedi.

Suudi Arabistan merkezli Ukaz gazetesinde yazan Sadun, Trump'ın Ortadoğu politikalarını "Dikkatsiz, uzman tavsiyesinden ve diyalogdan uzak; tek taraflı olduğu" şeklinde niteledi. "ABD'nin politikası egemen toprakların hukuksuz işgali ve buranın sakinlerinin etnik temizliğini içeriyor. Bunlar İsrail'in yaklaşımlarının aynısı ve uluslararası hukuka göre insanlığa karşı suç sayılıyor. İsrail'in çıkışını ve ilerleyişini gören herkes bilir ki bu plan siyonist yapı tarafından hazırlanmış, kürsüden okusun diye Beyaz Saray'daki müttefikinin eline verilmiş" dedi. (Dış Haberler)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Ülkede 10 milyon kişi 25 bin liranın altında, açlık sınırı civarında bir ücretle çalışıyor.

65 yaş üstü nüfusun yüzde 13’ü geçinebilmek için, inşaat gibi ağır işler de dahil, çalışıyor.

Aile Bakanlığı verilerine göre 3 milyon 690 bin aile sosyal yardımla geçiniyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
MEB’in tarikatlardan sonra Ülkü Ocaklarıyla protokol imzalamasının ardından Ülkü Ocaklarının okullarda düzenlediği etkinliklerin propaganda ve eleman kazanmaya dönüştüğü iddiaları gündeme geldi

Evrensel'i Takip Et