21 Ekim 2022 12:41

Sevcan Demir'i balkondan atarak öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Kenan Daniş beraat etti

İstanbul Esenyurt'ta dini nikahla birlikte yaşadığı Sevcan Demir'i dördüncü kat balkonundan atarak öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Kenan Daniş hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul Esenyurt'ta dini nikahla birlikte yaşadığı kadını balkondan atarak öldürdüğü iddiasıyla "kasten öldürme" suçundan yargılanan sanık Kenan Daniş'in beraatine karar verildi.

AA'nın haberine göre, Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Kenan Daniş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Maktul Sevcan Demir'in annesi Seyran Tosun, ağabeyleri Coşkun ve Çetin Demir'in de katıldığı duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile tarafların avukatları da hazır bulundu.

BAKANLIK AVUKATI VE AİLE, SANIĞIN ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı, sanığın üst hadden ve herhangi bir indirim uygulanmadan cezalandırılmasını talep etti.

Maktulün annesi Seyran Tosun, "Sanık bana kızımı ölümüne sevdiğini, eğer kızım onu bırakırsa öldüreceğini söyledi. O akşam sürekli kızımı aramama rağmen telefonlara sanık çıkmıştır. Ayrıca ağzındaki morluğu sanık yapmıştır. Kızımın telefondaki kayıtları silinmiş. Sanık kızımı etkisiz hale getirip bu şekilde pencereden atmıştır. Kızımı balkondan değil, camdan atmıştır. En ağır şekilde cezalandırılsın" dedi.

Söz verilen maktulün ağabeyi Coşkun Demir, olayın tasarlayarak kasten öldürme olduğunu öne sürerek, "Olaydan bir gün önce kardeşim annemi arayarak Kenan'ın kendisini öldüreceğini söylemiştir. Tüm dosya kapsamında sanığın kardeşimi tasarlayarak soğukkanlılıkla katlettiği sabittir. Ayrıca soğukkanlılıkla kardeşimin başında sigara içmiştir. Sanık aleyhine olan deliller silinmiş ve karartılmıştır. Sanık en ağır şekilde cezalandırılsın" diye konuştu.

Maktulün kardeşi Çetin Demir de sanığın cezalandırılmasını talep etti.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAATİNE KARAR VERİLDİ

Tutuklu sanık Kenan Daniş, maktulün kötü bir şey yapacağının aklına gelmediğini, balkondan aşağı baktığında maktulü yerde kanlar içinde gördüğünü belirterek, "Koşarak telefonumu alıp, bahçeye geçtim. Merdivenlerden inerken 112'yi aramaya başladım. Komşulara yardım için bağırdım. Dili boğazına kaçmasın diye müdahale ettim. Komşular da o an başımızdaydı. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Aile beni suçluyor ancak ben kendi ailesinden bu kızı korudum. Bırakıp, gidemedim. Vicdanen rahatsız oldum. Beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanık Kenan Daniş hakkında "kasten öldürme" suçundan kamu davası açıldığını hatırlatarak, isnat olunan suçu işlediğine dair ve cezalandırılmasına yeterli her türlü şüpheden uzak, kesin, inandırıcı, kanuni, takdiri delil elde edilemediği ve suçu işlediği sabit olmadığından sanığın beraatine karar verdi.

Kararla birlikte sanık Daniş, tahliye edildi.

Duruşma sonrasında maktulün ailesi, kararı kabul etmediklerini itirazda bulunacaklarını söyledi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde Sevcan Demir isimli kadının, dini nikalı olduğu erkekle tartıştıktan sonra şüpheli şekilde binanın 4. katından düşerek hayatını kaybettiği bildirildi.

9 Mart 2022'de Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Kenan Daniş ile maktul Sevcan Demir'in Esenyurt'ta gayriresmi olarak birlikte yaşadıkları, zaman zaman kavga ettikleri, maktulün annesi Seyran Tosun'un beyanına göre, aralarında devamlı bir kıskançlık meselesinin bulunduğu belirtiliyor.

Olay günü 9 Mart'ta maktulle sanığın tartıştıkları, birbirlerine karşı müessir fiilde bulundukları, maktulün annesinin 155'ten polisi arayarak kızının sanık tarafından öldürüleceğine dair ihbarda bulunduğu ifade edilen iddianamede, sanığın, maktulü balkondan aşağı kendisinin atmadığını savunsa da otopsi raporu ve maktulün annesini arayarak kızını öldüreceğini ifade ettikten hemen sonra ölüm olayının gerçekleştiği kaydediliyor.

İddianamede, Sevcan Demir'in sanık tarafından balkondan atılarak kasten öldürüldüğü yönünde somut deliller olduğu iddiasıyla Kenan Daniş'in "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.

Ailenin polise verdiği ifadelerde sanık Kenan Daniş'in Sevcan Demir'i öldüreceğine dair çok sayıda sözlü beyanı olduğu belirtilmişti. Sevcan Demir'in babası ifadesinde, "Kızımla olaydan saatler öncesinde görüntülü konuşuyorduk, sonra birden Kenan telefonu kızımın elinden aldı. Sonrasında 'Senin bu kızını geberteceğim' dedi. Telefon kapandı" diye aktarmıştı. Sevcan Demir'in annesi Seyran Tosun da Kenan Danış ile olaydan bir süre önce yapılan telefon görüşmelerine kaydettikleri cep telefonu görüntülerini kanıt olarak sunmuştu. Görüşmede, Kenan Daniş'ın "Kıtır kıtır kesmezsem insan değilim" dediği duyuluyor. Bu sırada Sevcan Demir'in annesine "Anne kapat telefonu" dediği duyuluyor. Bir başka konuşmada Kenan Daniş'ın, kızını telefona isteyen anne Seyran Tosun'a "Öldü öldü başında bekliyorum" dediği duyuluyor. Anne ile Daniş arasındaki telefon konuşmalarını Sevcan Demir'in teyzesi Rukiye Tosun'un cep telefonu kamerasına kaydettiği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Pençe-Kilit" operasyonu bölgesinde yaralanan asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

TTK, Amasra Taşkömürü İşletmesi'ndeki nakliye ihalesini iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...