28 Şubat 2020 08:29

Emek Partisi: TSK ve bütün yabancı güçler Suriye’den çekilsin

Emek Partisi Genel Merkezi, İdlib’de yaşanan asker ölümlerinin ardından yazılı açıklama yaparak TSK dahil olmak üzere Suriye’deki tüm yabancı güçlerin geri çekilmesini istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi İdlib’de gerçekleşen son saldırılarda 33 askerin yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yaptı. Asker ölümlerinin iktidarın Suriye’ye müdahale ve cihatçılarla işbirliği politikasının ne kadar büyük bedeller ödettiğini bir kez daha gösterdiğini ifade eden EMEP, “Ayrıca yaşanan ölümler üzerinden savaş kışkırtıcılığı yapan, Suriye’yi yıkmaktan söz eden siyasetçiler ise, savaştan beslenen ve ülkeyi daha büyük tehditlerle yüz yüze bırakma pahasına kendi istikballerini düşünen siyasetçilerdir” dedi.

“ASKERLERİN CİHATÇILARA KALKAN YAPILMASININ HALKIN ÇIKARLARIYLA İLGİSİ YOK”

Türk askerlerinin HTŞ’nin elinde bulunan İdlib’deki cihatçı çetelere kalkan yapılmasının bu ülkenin ve halkın çıkarlarıyla ilgisi olmadığını vurgulayan EMEP açıklamada “Ancak Erdoğan iktidarı Suriye’ye müdahale ve cihatçı çetelerin yayılmacı emellerin bir aracı olarak kullanılması politikasının devamı için 9 yıldır ülkeye büyük bedeller ödeten bu yanlış politikada ısrar etmektedir. Çünkü eğer iddia edildiği gibi mesele milli güvenlik ise, yapılması gereken Türk askerini Suriye’de Suriye ordusu ile savaş durumuna getirmek değil, askerlerin geri çekilmesi ve Suriye ile sorunların barışçıl temelde çözümü için adımların atılmasıdır” ifadelerine yer verdi.

İdlib’de bulunan diğer yabancı güçlerin planlarına da dikkat çekilen açıklamada, “Bugün iktidarın İdlib konusunda ABD ile yaptığı pazarlıkların ve NATO’yu göreve çağırma girişimlerinin Türkiye’yi daha kapsamlı bir savaşın içine çekmekten ve ülkeyi emperyalistlerin müdahalelerine açık bir hale getirmekten başka bir sonuç doğurmayacağı bilinmelidir. ABD emperyalizminin hiç zaman kaybetmeden İdlib’deki saldırıyı Türkiye ve Rusya’yı karşı karşıya getirmenin fırsatına dönüştürüp Erdoğan iktidarını kendisiyle işbirliği çizgisine çağırması da bu gerçeği açıkça ortaya koymaktadır. Yapılması gereken NATO’yu göreve çağırmak ya da ülkeyi Ortadoğu’da ABD ve Rus emperyalistleri arasında devam eden paylaşım mücadelesinin alanı ve parçası yapmak değildir” denildi.

“BÜYÜK BEDELLER ÖDETEN SURİYE POLİTİKASINA SON VERİLMELİ”

İktidarı ve destekçilerini savaş kışkırtıcılığından vazgeçmeye ve İdlib’de ateş altındaki askerleri acilen geri çekmeye çağıran Emek Partisi, “Ülkeye büyük bedelleri ödeten ve bugün savaş tehdidi ile karşı karşıya bırakan Suriye’ye müdahale politikasına son verilmeli, cihatçı çetelerle işbirliğinden vazgeçilmelidir. Suriye ve bölgede barışın sağlanmasının yolu, emperyalist müdahalelere son verilmesinden ve buradaki tüm askeri güçlerin geri çekilmesinden geçmektedir. Bu temelde ülkedeki ve bölgedeki tüm emek barış ve demokrasi güçleri savaş kışkırtıcılığına karşı barış mücadelesini büyütme göreviyle karşı karşıyadır. Partimiz bu sorumlulukla ülkede demokrasi, bölgede barış mücadelesinin parçası olmaya devam edecektir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emekliler promosyon hakkını istiyor

SONRAKİ HABER

Bakan Akar'dan İdlib saldırısı sonrası ilk açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...