28 Şubat 2020 07:52
Son Güncellenme Tarihi: 28 Şubat 2020 11:50

İdlib ile ilgili sosyal medya paylaşımlarına soruşturma açılıyor

Ankara Cumnuriyet Başsavcılığı, sosyal medyada İdlib ile ilgili “provokatif” paylaşımlarla ilgili soruşturma başlattı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İdlib'deki saldırının ardından “gerçek dışı ve provokatif” sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Suriye'nin İdlib şehrinde gerçekleştirilen menfur saldırı sonucu şehit edilen askerlere ait olduğu yönünde sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı ve gerçeğe aykırı olarak yayımlanan video, resim ve paylaşımlar hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama', 'kanunlara uymamaya tahrik' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından re'sen soruşturma başlatıldığı" bildirildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, sosyal medyadan İdlib saldırısıyla ilgili "provokatif amaçlı, gerçeğe aykırı" paylaşımlarda bulunanlarla ilgili inceleme başlattığını duyurmuştu.

Şu ana kadar 91 sosyal medya hesabıyla ilgili işlem ve tespit yapıldığı, inceleme ve tespit çalışmalarının devam ettiği ifade edilmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Sosyal ağlar üzerinden yayılmaya çalışılan yalan haberlere karşı dikkatli olmamız ve sadece resmî açıklamalara itibar etmemiz son derece önemli. Yapılan yalan haber ya da paylaşımlara ilişkin tespitler Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimiz tarafından gerçekleştirilmektedir” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP, İdlib için Meclisin olağanüstü toplanmasını istedi

SONRAKİ HABER

Gazetelerin gündemi İdlib: Karagül savaş karşıtlarını hedef gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa