06 Mart 2020 08:01

Manşetlerde İdlib görüşmesi: Bir gün önce savaşı, bir gün sonra ateşkesi güzellediler

Daha iki gün önce savaş tamtamları çalan iktidara yakın gazeteler, İdlib görüşmesinin ardından ateşkesi güzellediler.

Yeni Şafak, Aydınlık, Türkiye ve Akşam gazetelerinin 6 Mart 2019 tarihli manşetleri.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova'daki yaklaşık altı saat süren görüşmeden ateşkes kararı çıkması gazetelerin manşetlerindeydi. Geçtiğimiz günlere kadar “savaş” başlıkları atan gazeteler ateşkesi “zafer” olarak gördü.

İktidar medyasının neredeyse tamamına yakınında "Ateşkes sağlandı" manşetleri öne çıktı.

Yeni Şafak “Ateşkes” manşetini atarken ateşkesin detaylarını verdi. Yeni Şafak gazetesi 3 Mart Salı günü ise “Daha yeni başlıyoruz” manşetiyle çıkmış Erdoğan’ın (Türkiye’nin belirlediği sınırların dışına) “Çıkmazlarsa omuzların üstündeki o başlar kalmayacak” sözlerini vermişti.

Akşam “Ateşkesi sağladık” dedi ve güvenli koridor oluşturulması konusunda anlaşıldığını belirtti. Ancak Akşam gazetesi 1 Mart Pazar günü manşetinde “Çekilirsek sınırımıza dayanırlar” demişti.

Türkiye gazetesi “Ateşkesi imza rejime uyarı” manşetiyle çıktı. Ancak 1 Mart’ta Türkiye gazetesi Erdoğan’ın “Suriye’den çıkarsak Urfa’da savaşarız” sözlerini başlığına taşımıştı.

Sabah gazetesi “Zorlu zirveden ateşkes çıktı” başlığını kullanırken Türkiye’nin sahada ve masa kararlı olduğunu ve İdlib için yeni bir statünün temellerinin atıldığını yazdı.

İktidara desteği ile bilinen Aydınlık ise Erdoğan ve Putin’in tokalaşması ile beraber “ABD’nin İdlib tuzağını bozdular” manşetini attı.

KARAGÜL HIZLI DÖNDÜ

Sosyal medyada en çok konuşulan ise Yeni Şafak Yazarı İbrahim Karagül’ün tweeti oldu. Karagül 3 gün önce “Hiçbir güç, hiçbir masa, hiçbir teklif, hiçbir yeni oyalama taktiği, Türkiye’yi durdurmamalı… Geri dönüş intihardır.” yazmıştı. Ancak ateşkes açıklamalarından sonra Karagül bu kez ateşkes maddelerini yazarak “Olması gereken oldu.” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İskender Bayhan: İdlib’de askerler ölmeden de Moskova’daki mutabakat imzalanabilirdi

SONRAKİ HABER

Fındıklı ve Dikili'de EMEP’in 8 Mart afişi savaş karşıtı ifade nedeniyle toplatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...