09 Mart 2020 00:06

Hayatını kaybetmiş bir askerin ağabeyi: Gidenler geri gelmez, yeter savaşlar olmasın

"Acılarımız kesinlikle dinmeyecek. Verilen haklar bizi mutlu etmeyecek. Çünkü gidenler geri gelmeyecek."

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hayatını kaybetmiş bir askerin ağabeyi
Kayseri

2013 yılında kardeşi şehit olmuş biri olarak düşüncelerimi Evrensel gazetesine yazmak istedim. Kardeşimin şehit olmasından dolayı, şehidin bedelini ödemek maksadıyla kardeşine kamuda iş imkanı, anneye bir miktar para, bir seferliğine konut alana sıfır faiz uygulaması, otomobil alana ÖTV indirimi gibi bazı haklar tanındığını biliyorsunuzdur.

Bütün bu tanınan haklar kardeşimin acısını dindirdi mi? Kesinlikle hayır! Kardeşimin acısını asla bunlarla dindiremezler. Keşke kardeşim bir hiç uğruna orada ölmeseydi de sağ olsaydı. Yanı başımda olsaydı, bir arada yaşayıp gitseydik. Ben daha önce Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde birçok büyük küçük fabrikada 10 yıl çalıştım. Fakat geldiğimiz noktada şuan bu durumdan ötürü bir süredir kamuda çalışıyorum. Asıl konu bu değil.

Bugünlerde haberleri gördükçe, düşündükçe acılarım katmerleşiyor. Malum memleketimizin gündemi İdlib, herkes İdlib’i konuşuyor. Geçtiğimiz günlerde 36 asker yaşamını yitirdi. Benim de o günden beri tekrardan acılarım tazelendi. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, bizim elin Suriye’sinde ne işimiz var? Ülkenin başındaki istiyor diye, gariban askerimizin oraya gönderilmesini aklım almıyor. Bu ülke tek bir kişinin ağzına bakılarak yönetiliyor. Tek bir kişi istediğini yapıyor. Kendi siyasi iktidarını ve koltuğunu sağlama almak için her şeyi yapıyor. Bu durumda da milletin manevi duygularını çok iyi kullanıyorlar. Sonra da çıkıp “Şehitler tepesi boş kalmayacak” diye siyasi malzeme yapıyor. Başkalarının çocukları üzerinden şehitler tepesinin boş kalmayacağını söylemesin. Kolaysa kendi çocuklarını da göndersin askere, savaşa göndersin!

Söz konusu kendi evlatları olunca askere göndermemek için elinden geleni yapıyorlar. 18 yıldır AKP iktidarda olduğundan beri sürekli başka ülkelerle savaş halindeyiz. Geldiğimiz noktada bir tane dost ülkemiz kalmadı. Son olarak da İdlib’e savaş açtı. Buralarda harcanan kimin paraları? Sanki kendi cebinden harcıyorlar. Yükleniyorlar garibanın sırtına vergilerle. Boş yere sağa sola saldırıyorlar.

Rusya ile yapılan görüşmenin sonucunu hepimiz gördük. Rusya dedi ki ‘Oradan geri çekileceksin,’ anında geri çekildik. Elde edilen bir kazanç var mı? Bence yok. Ama kaybettiğimiz genç askerler, harcanan milyonlar ne olacak? Şimdi hesabını versin bakalım şehit ailelerine de görelim. Şehit aileleri şu an ne durumda bilmezler. Ama masa başında da savaşa girerler. Binlerce gariban asker orda günlerdir ne durumda, onu düşünmez bu siyasi iktidar ve Meclisteki milletvekilleri.

Tüm bunlar ortadayken ne olacak biliyor musunuz? Aynı bana yaptıkları gibi kardeşi varsa kamuda iş imkanı, aileye konut, bir miktar para, otomobil alırsa ÖTV indirimi vb birkaç hak daha tanıyacaklar. Peki, bunlar şehidi geri mi getirecek ya da acısını mı dindirecek? Ben buradan böyle bir hiç uğruna ve bir tane kör kurşunla şehit olmuşların yakınlarına sesleniyorum. Acılarımız kesinlikle dinmeyecek. Verilen haklar bizi mutlu etmeyecek. Çünkü gidenler geri gelmeyecek. Ülkemizde ve dünyada insanlar ölmesin. Herkes bir arada barış içerisinde yaşasın.

ÖNCEKİ HABER

Dış politikadaki ağır bedeller işçileri rahatsız ediyor

SONRAKİ HABER

Arap Coğrafyasında Geçen Hafta: İdlib’de kriz yeni krize kadar durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...