09 Aralık 2019 04:51
Son Güncellenme Tarihi: 09 Aralık 2019 11:41

Öğretmenlerin ücretlerini ödemeyen Doğa Koleji'nden "devirden sonra" ödeme açıklaması

Öğretmenlerin ücretlerini ödemeyen Doğa Koleji, alıcı kurumla görüşmelerin ve devir işlemlerinin sonlanmasının ardından geciken ödemelerin yapılacağını söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Doğa Koleji, alıcı kurumla yapılan görüşmelerin devam ettiği ve devir işlemlerinin gerçekleşmesinden sonra öğretmenlerin ödenmeyen ücretlerinin yatırılacağını duyurdu.

Hafta içinde ücretlerini alamayan öğretmenler iş bırakmış, veliler de öğretmenlere destek olmak için eylem yapmıştı. 

Doğa Koleji'nden yapılan yazılı açıklamada, "Alıcı kurumla görüşmeler halen devam etmektedir. Takdir edersiniz ki yapımızın büyüklüğü, devir görüşmelerine ilişkin süreci uzatmıştır. Devrin gerçekleşmesiyle birlikte, öncelikle çalışanlarımızın geciken ödemeleri yapılacaktır. Okullarımızdaki eğitim ve öğretim faaliyetleri kesintisiz olarak devam etmektedir" denildi. 

AİLELER "ÖĞRETMENLERİMİZİN MAAŞINI VERİN" DİYE SESLENDİ

Çocukları Doğa Koleji’nde eğitim gören veliler de İzmir ve İstanbul'da düzenledikleri basın açıklamalarıyla öğretmenlerin kurum yöneticilerine "Öğretmenlerimizin maaşını verin” diye seslendi. 

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) üyesi olan aileler, yaşanan sorunlara ilişkin Fatih'te bulunan Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Ellerinde "Öğretmenlerimizin maaşını verin", "MEB göreve" ve "Nakil istemiyoruz, okulumuzu istiyoruz" yazılı dövizler taşıyan aileler adına hazırlanan basın metnini Hale Usluer okudu.

"TÜM ÖĞRETMENLERİN ÇIĞLIĞINI GEREKLİ KURUMLARA İLETMEK"

Velisi bulundukları çocukların ve maaşını alamayan öğretmenler için bir araya geldiklerini söyleyen Usluer, amaçlarının hakkı verilmeyen tüm öğretmenlerin çığlığını gerekli kurumlara ulaştırmak olduğunu ifade etti.

Çocuklarının hakkını yendiğini söyleyen Usluer, "Bizler çocuklarımıza alabilmemiz gereken ücretsiz, eşit, ulaşılabilir ve kaliteli gereken eğitim hizmetini parayla alma yoluna zorlanarak bu sömürü düzenini beslemek zorunda bırakılırken, öğretmenlerimiz de ekmek parasını kazanabilmek için güvencesiz bir şekilde çalışmak zorunda bırakılmıştır" dedi.

"SEYİRCİ OLMAYACAĞIZ"

Eğitimin yapboz tahtası olmadığını vurgulayan Usluer, "Kampüslerimizde doğalgaz kesik, temizlik hizmetleri aksamış durumda. Bu durumun sorumlusu üzerine titrediğimiz çocuklarımız değildir. Bu durumun sorumlusu kendi giderlerimizden kısarak çocuklarımızı doğa okullarına gönderen biz veliler değiliz" diye konuştu.

Sorumlusu olmadıkları durumun seyircisi de olmayacaklarını söyleyen Usluer, "Birliğimizden doğacak güçle, bugün de yarın da çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin yanındayız" dedi.

Veliler, sorunlarını gidermek için gerekli kurumlara çağrı yaptıktan sonra taleplerine dair hazırladıkları dilekçeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sundu. (MA)


İZMİR'DE VELİLER: ÖĞRETMENLERİMİZLE BİRLİKTEYİZ

İzmir'de Doğa Kolejinde okuyan öğrencilerin velileri İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya KESK İzmir Şubeler Platformu ve Veli Der destek verdi.

Açıklamada veliler adına konuşan Gonca Uysal, bazı öğretmenlerin destlere girmeye başladığını ancak sorunların hala çözülmediğini söyledi. Kurum tarafından velilere net bir açıklama yapılmadığını dile getiren Uysal, "Mevcut satış işlemleri devam ettiğine dair bir açıklama yapıldı. Ancak bu açıklamada net bir şey yok. Kime satıldı, ne zaman sonuçlanacak? Öğretmen maaşlarının ödenip ödenmeyeceği de net bir şekilde söylenmedi. Biz veliler olarak çocuklarımız eğitim öğretimin aksamadan aynı okulda, aynı kampüslerde devam etmesini istiyoruz" dedi.

Dönem ortasında çocukların başka bir okula naklinin yapılmasının çok büyük problemler yaratacağını ifade eden Uysal, "Milli eğitimin bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz. Gerekirse devlet müdahalesi ile eğitim öğretimine devam etmesin ve net bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. Biz bu hafta içerisinde net bir sonuç elde edemezsek, öğretmenlerin maaşları ödenmezse, eğitimdeki aksamalar devam ederse hukuki açıdan da hakkımızı aramak için gerekli müdahalelerde bulunacağız" diye konuştu.

Açıklamadan sonra söz alan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Ali Kılıç ise, "Öğretmenlerimizin bir an önce maaşlarının ödenmesini istiyoruz. Ayrıca binlerce öğretmenin ve on binlerce velinin mağdur edildiği bir yerde Milli Eğitim Bakanlığının mutlaka bu işe el koyması gerekiyor. Bizde bu sürecin takipçisi olacağız" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bolivya’nın atanmışından Arjantin’in seçilmişine: Demokrasiye saygı göster

SONRAKİ HABER

Kolombiya'da müzik gruplarından seyyar konser

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...