13 Kasım 2019 16:14

Doğa Koleji velileri: Kurumun satışı ve geleceği hakkında neden açıklama yapılmıyor?

Doğa Koleji'nde çocuklarını okutan veliler endişeli: Milli Eğitim Bakanlığı’nın almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mıdır?

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Doğa Koleji'nde çocuklarını okutan veliler, son 9 aydır kurumun içinde bulunduğu ekonomik durumun, çocuklarının eğitimine olumsuz yansıdığını anlatarak endişeli olduklarını açıkladı. Doğa Koleji Genel Merkezi önünde veliler adına yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sonra en çok öğrencisi olan okulun zor duruma düştüğüne vurgu yapıldı.

Kurum yöneticilerinin problemi yok sayarak, onu çözeceklerini düşündüklerine dikkat çekilen açıklamada “65 bine yakın öğrencisi olan bu kurumun, 15 binden fazla çalışanının yaşadıkları maaş mağduriyetlerini bile göz ardı ederek büyük bir özveriyle çalıştıklarını görüyoruz. Özellikle öğretmenlerimize minnettarız” denildi.

Açıklamada, veliler şu sorulara cevap istedi:

  1. Doğa Koleji'nde son 9 aydır öğretmen maaşlarının ödemelerinde neden sıkıntı yaşanıyor, kurum sahibi bununla ilgili hangi önlemleri aldı?
  2. Son iki aydır maaş alamayan öğretmenler, bazı kampüslerde derse girmemiştir. Kurum, çocuklarımızın eğitimlerini sorunsuz sürdürebilmesiyle ilgili hangi önlemleri almıştır?
  3. Aylarıdır Doğa Koleji'nin satılacağıyla ilgili çeşitli haberler çıkıyor. Kurumun satışı ve geleceği ile ilgili veli, öğrenci ve öğretmenlere neden açıklama yapılmıyor?
  4. Aylardır öğretmenler maaş alamazken, öğrencilerimiz öğretmenleri derse girmediği için mağdur olurken Milli Eğitim Bakanlığı’nın almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mıdır? (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Beyaz Saray'daki, Erdoğan-Trump görüşmesi sona erdi

SONRAKİ HABER

Ahmet Türk hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...