05 Aralık 2019 11:02
Son Güncellenme Tarihi: 06 Aralık 2019 15:43

Doğa Koleji'nde velilerden iş bırakan öğretmenlere destek

Doğa Kolejlerinde okuyan öğrencilerin aileleri, ücretlerini alamadıkları için iş bırakan öğretmenlere destek için eylem yaptı. CHP'li Yıldırım Kaya da okul yönetimiyle görüştü.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Doğa Kolejinde okuyan öğrencilerin velileri, aylardır ücret alamadıkları için iş bırakan öğretmenlere destek vermek için bugün Doğa Kolejlerinin İstanbul Ataşehir'deki Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Öğrenciler de eyleme destek verdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da Ankara'nın Çankaya ilçesindeki özel okulu ziyaret edip okul yönetimi ve veliler ile görüştü. Kaya, iktidara "Afrika'da ve yurt dışında FETÖ'nün okullarına vereceğiniz parayı, gelin Türkiye'de 82 bin öğrencisi olan Doğa Koleji eğer bir devir yapmak istiyorsa bu devri Maarif Vakfı vasıtasıyla siz alın" çağrısı yaptı.

"İLGİLİ TÜM KURUMLARIN BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ"

Ataşehir'deki eylemde ortak basın metnini okuyan öğrenci velisi Nurcan Tanır, mağduriyetin giderilmesi gerektiğini söyledi. Tanır, “Okulun sahibi, aylardır maaşlarını alamadan hayat mücadelesi veren öğretmenler ile diğer çalışanların ve çocuklarını bu eğitim kurumunda okutan biz velilerin seslerine, kulaklarını maalesef tıkamış durumdadır. Veliler olarak kurum yönetimi ile görüşmekteyiz ancak, ucu açık belirsiz açıklamalarla veli, öğretmen ve çalışanların maalesef ki artık oyalandığını düşünüyoruz. Aylardır satılacağından bahsedilen okulun satışı, neden yapılmıyor? Satış işleminin gerçekleşmemesi durumunda, Okul Yönetimi, 65 bin öğrenci ve 10 binden fazla çalışanın mağdur olmaması için hangi tedbirleri almıştır? Milli Eğitim Bakanlığımız, bunca mağduriyet yaşanmaya devam ederken, almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mıdır? Sesimizin duyulması ve bu ülkenin umudu binlerce gencin aileleriyle beraber mağdur olmaması için, ilgili tüm kurum ve kuruluşların bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.

"SİZ MAAŞINIZI ALDINIZ MI?"

Doğa Kolejleri yönetimini dışarıya davet eden veliler, genel müdürlük binasının içine girdi. Bu sırada gazetecilerle onları bina dışına çıkarmak ve görüntü almalarını engellemek isteyen görevliler arasında tartışma yaşandı. Bazı aileler, “Biz sizin de hakkınızı savunuyoruz. Bırakın sesimizi duyursunlar, siz maaşınızı aldınız mı?​” diye tepki gösterdi.

BAKANLIK DEVREDE

Yaşananların ardından velileri arayan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, konuyu araştırmak için müfettiş görevlendirildiğini ifade etti. Yetkililer, Milli Eğitim Bakanlığının da gelişmeleri yakından izlediğini belirtti.

CHP'Lİ YILDIRIM KAYA: EĞİTİMDE ÖZELLİŞTERMENİN GELDİĞİ NOKTA

CHP'nin Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Doğa Koleji'ni ziyaret edip okul yönetimi ve veliler ile görüştü.

Çıkışta açıklama yapan Kaya, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerini görevlendirdiğini söyledi. Konunun 82 bin öğrenci, 13 bin 500 çalışan ve yaklaşık 500 bin aileyi ilgilendirdiğini belirten Kaya, "Eğitimin tamamını ilgilendiriyor. Eğitimde özelleştirmenin geldiği noktayı ne yazık ki gözler önüne seren, acı tablo. Eğer eğitim kurumları kendi mesleği olmayan insanlar tarafından yönetilirse kâr amaçlı olması doğaldır. Her işletme sahibi kâr elde etmek için yola çıkar ama ne çocuklarımız müşteri ne velilerimiz" dedi.

"FETÖ OKULLARINA VERECEĞİNİZ PARAYLA DOĞA KOLEJİ'Nİ ALIN"

İdarecilerle görüştüğünü ve onların da sorunun bir an evvel çözülmesi için çaba sarf ettiklerini söylediklerini belirten Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'a şu çağrıyı yaptı:

"TBMM'de bütçe görüşmelerinde Maarif Vakfı'na 542 milyon liralık bir para aktarımı söz konusu oldu. Bu vakfın kasasındaki parayla Afrika ülkelerindeki FETÖ okullarını devraldıklarını biliyoruz. Diyoruz ki, Afrika'da ve yurt dışında FETÖ'nün okullarına vereceğiniz parayı, gelin Türkiye'de 82 bin öğrencisi olan Doğa Koleji eğer bir devir yapmak istiyorsa bu devri Maarif Vakfı vasıtasıyla siz alın. Afrika'daki okulu satın almak buradaki velilere hiçbir şey katmıyor."

Maarif Vakfı ile yapılamaması durumunda Milli Eğitim Vakfı'nın devreye alınabileceğini aktaran Kaya, "Bakanlıktan özel okulları kapatmasını istemiyoruz. Ama devlete güvenerek çocuklarını buraya gönderen velileri, öğrencileri açıkta bırakamazsınız" ifadesini kullandı.

Soru üzerine okulun yabancı sermayeye satışının kabul edilemeyeceğini dile getiren Kaya, kendisi de bir öğretmen olan Bakan Selçuk'un konuyla ilgileneceğine inandığını vurguladı. (MA-DHA-AA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Veli Ağbaba: Asgari ücretliden vergi kesintisine son verilmeli

SONRAKİ HABER

Ankara'da AKP döneminde belediye kasasından Osmanlıspor’a 2 milyon verilmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...