18 Kasım 2019 16:25
Son Güncellenme Tarihi: 19 Kasım 2019 15:44

14 yaşındaki kız çocuğunun amcası tarafından 10 yıldır istismar edildiği ortaya çıktı

Kocaeli'de 14 yaşındaki E.A'nın amcası F.A. tarafından 10 yıldır istismar edildiği ortaya çıktı. F.A. hakkında "çocuğun cinsel istismarı" suçundan açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Fotoğraf: Evrensel (Arşiv)

Paylaş

Kocaeli'de 14 yaşındaki E.A'nın 4 yaşından beri amcasının cinsel istismarına maruz kaldığı ortaya çıktı.

DHA'da yer alan habere göre, Kocaeli İzmit’te yaşayan F.A adlı kadın, kızı E.A.'nın sürekli banyoya girip saatlerce suyun altında kaldığını, akrabaları geldiğinde kendisini odaya kilitlediğini ve sınıfındaki erkek arkadaşları ile yan yana oturmadığını fark etti. Bunun üzerine F.A, kızını psikoloğa götürdü ancak E.A. konuşmadı. E.A, saçlarını yolmaya art arda intihar girişiminde bulunmaya başlayınca doktor kontrolüne alındı. 14 yaşındaki çocuk bu sırada da annesine, amcasının 4 yaşından bu yana kendisini istismar ettiğini anlattı. Annenin şikayetçi olması üzerine E.A'ya cinsel istismarda bulunan evli ve 1 çocuk babası F.A. gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan E.A'nın amcası F.A. hakkında "çocuğun cinsel istismarı" suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu sanık F.A, kendisine iftira atıldığını iddia etti.

ÇOCUĞUN BABASI ŞİKAYETÇİ OLMADI

E.A.'nın babası C.A. ise "Kızıma sorduğumda 'Amcam bana cinsel istismarda bulundu' dedi. Yalnızca bu şekilde söyledi, ayrıntı anlatmadı. Kızımın agresif bir yapısı vardır, ara sıra yalan da söyler" dedi.

C.A, kardeşinden şikayetçi olmayarak "Kardeşim olan sanıktan herhangi bir şikayetim yoktur. Kızımın iftira atmasını gerektirir bir durum da yoktur. Sanık, kız çocuklarını seven biridir. Ben cinsel amaçlı sevdiğini görmedim. Olaya ilişkin görgüm yoktur" diye konuştu.

ANNE, SANIK HAKKINDAKİ ŞİKAYETİNİ YİNELEDİ

Eşinin ailesinin olayı kapatmaya çalıştığını söyleyen çocuğun annesi F.A, "Olay açığa çıktıktan sonra kızımın dedesi T.A, amcaları F.A, R.A, Y.A. ve M.A. eve gelip baskı yaptılar. F.A. o dönem daha tutuklanmamıştı. O dönem 'aile içinde kapatalım' diye çabalar oldu. Ben F.A. tutuklandıktan sonra eşim hakkında boşanma davası açtım. Eşim ailesi tarafından baskı yapıldıktan sonra bize ve çocuklarımıza kötü davranmaya başladı. Ben sanıktan şikayetçiyim" dedi.

ÇOCUĞUN ABLASI TANIKLIK YAPTI

Davada tanık olarak dinlenen E.A'nın ablası A.A. ise "Amcam F, kardeşim E'nin odasına giderdi, bizim odamıza gelmezdi. Bu olaya kadar annem ve babam arasında pek tartışma olmazdı. Bu olaydan sonra aralarında tartışma çıktı. Sinemaya gidip oturduğumuzda E. benimle yer değiştirmek istedi. Yanında amcam F. oturuyordu. Film arasında yer değiştirdik. Bir şey söylemedi ancak yüzü mutsuzdu" dedi.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, sanık F.A.'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 11 Şubat 2020'ye erteledi. Heyet ayrıca E.A.'nın sınıf öğretmenin tanık olarak dilenmesini istedi.

AVUKAT: ADALET MÜCADELESİNE DEVAM EDECEĞİZ

E.A.'nın avukatı Ceren Acer, duruşma sonunda yaptığı açıklamada, "Mağdurun babası ile sanığın akrabası olan tanığın ifadeleri, görgü ve bilgiye dayalı değil tamamen aile üyesi olan sanığı koruma ve suçu kapatma amaçlıdır. Bugün duruşmada sanık müdafilerince sanık kürsüsündeki şahıs yerine mağdur çocuk ve müşteki anne yargılanmaya çalışılmış, sanığın fiilleri yerine çocuğun özel hayatı sorgulanmıştır. Bunun adı mağdur suçlayıcılıktır. Toplum vicdanını sarsan ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasından uzak bir savunma yapılmıştır. Çocuğun yaşadığı travma dosyada bulunan adli tıp ve adli görüş raporu ile sabit olmasına rağmen, neden- sonuç ilişkisi çarpıtılarak sanık yakınlarının kişisel kanaatleri ile çocuğun psikolojisi değerlendirilmeye çalışılmıştır. Bununla birlikte mağdur çocuğun tanık olarak dinlenen ablası ve müşteki olan annesi, tüm tehdit ve baskılara, duruşma esnasındaki tahriklere karşı mahkeme huzurunda da cesaretle dik duruşlarını sürdürmüşlerdir. Bizler de avukatları olarak cinsel istismara maruz bırakılan çocuğun ve annesinin hukuk ve adalet mücadelelerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

E.A'nın, amcası F.A'nın istismarına uğradığını annesi F.A'ya anlatmasının ardından anne şikayetçi oldu ve dava süreci başladı.

İstismar olayının ortaya çıkmasının ardından 23 yıllık eşine boşanma davası açan E.A'nın annesi F.A, eşi C.A. ile kayınpederi T.A'nın olayın gizli kalmasını istediklerini belirterek "23 yıllık evliyim, en büyüğü 22 en küçüğü 2 yaşında olan 5 kızım var. Kızım E.A'da 12 yaşından itibaren farklılıklar olmaya başlamıştı. Başlarda ergenlik diye düşündük. Dersleri çok iyiydi, devamsızlığı yoktu. Okulda başarılı bir öğrenciydi ama kötüye gitmeye başlamıştı. Kendisini odasına kapatıyordu. Akrabalarımıza gelmek istemiyordu. Onlar gelecekse asla odasından çıkmıyordu. İçine kapandı. Sürekli banyoya giriyor, saatlerce kendisini yıkıyordu. Sınıfındaki erkek öğrencilerle iletişim kurmuyordu, aynı sırada dahi oturmuyordu. Bir şeyler olduğunun farkındaydım. Psikoloğa götürdüm ama orada da anlatmadı. Şüpheleniyordum ama aileden birinin yapacağını hiç düşünmedim. Okulda bir şeyler olduğundan şüphelendim. Büyük birileri bir şey yaptı, korkuyor diye düşündüm" diyerek yaşananları aktardı.

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Kızının intihar girişiminde bulunduğunu ifade eden F.A, "Önce psikolojik destek almaya başladık. Birkaç kez intihar girişiminde bulundu, sürekli intihar etmekten bahsediyormuş. Doktorlar Bursa'ya hastaneye yolladı, bir hafta orada yattı ama orada da kriz geçirdi. Alıp İzmit'e getirdim. Saçlarını yoluyordu sürekli. Bir gün sinir krizi geçirip saçlarını kesti. Her gün doktora götürdüm, gözlem altında tutuldu. Geçen mart ayında sinir krizi geçirdi, yaşadıklarını kaldıramıyordu, taşıyamadı. Bir anda her şeyi anlattı. Anaokuluna gitmeye başladığında, 4 yaşındayken amcası F.A.'nın kendisine cinsel istismarda bulunmaya başladığını ve bunun devam ettiğini anlattı. Belki yanlış anlamıştır, belki farklı şeydir diye düşündüm, konduramıyor insan ailesinden birine böyle bir şeyi. Sonra Çocuk İzleme Merkezinde ve psikolojik tedavi gördüğü yerlerde yaşadıkları hep kanıtlandı. Adli tıp raporunda da kanıtlandı doğru söylediği" diye konuştu.

"ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİM"

Eşinin ailesi tarafından ölümle tehdit edildiğini söyleyen F.A, "İlk önce olanları eşime anlatamadım. Katil olur, zarar verir diye düşündüm. Dedesine anlattım, amcalarına anlattım. Yanımızda olmak yerine bizi sindirip, korkutup vazgeçirmek istediler. Dava açmamamızı istediler. Eşim ilk öğrendiğinde bizim yanımızdaydı. Bir ay sonra, ailesinin baskısıyla yaşananları kapatmak istedi. Şikayetçi olmamamızı istedi. Beni sürekli tehdit ettiler. 2 kızım üniversite okuyor. Onları okutmayacaklarını, parasız bırakacaklarını söylediler. Ölüm tehditleri aldım. Çocuklarımı da yanıma alıp ailemin yaşadığı şehre geldim. Burada yaşamaya başladım. 'Parasız sokaklarda kalıp, döneceksin' diye tehditler devam etti" dedi

"KIZLARIMIN HER ZAMAN ARKASINDA DURACAĞIM"

Her zaman kızlarının yanında olacağını kaydeden anne F.A. şöyle konuştu: Kızımı sosyal hizmetler almak istedi. Ben kendim koruyacağımı ve asla vazgeçmeyeceğimi söyledim, vazgeçmem de. Bütün raporlar kızımın doğru söylediğini kanıtlıyor. Yaşadıkları çok kötü. Hepimiz şu an psikolojik destek alıyoruz. O tutuklandı. Yarın mahkememiz görülecek. Durumları iyi, güçlüler. Ama ben bu davanın peşini bırakmayacağım. Kızıma, bize bunu yaşatanın cezasını alana kadar peşinde duracağım. Kızlarımın her zaman arkasında durup onlardan desteğimi esirgemeyeceğim. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Örümcek ağının arasında yok olur gidersin: Kozalar

SONRAKİ HABER

Kantin hoştur ama ev yemekleri daha iyi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...