19 Ekim 2019 11:09

Boşanmak istediği eşi cezaevinden çıkan kadın: Öldürülmek istemiyorum

Evli kaldığı 6 yıl boyunca eşinden sistematik şiddet gören Ümran K., boşanmak istediği eşinin “iyi hal indirimi” nedeniyle tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ümran K, boşanma davası açtığı eşi Ali Göksel K’den, 6 yıldır şiddet gördüğünü, bıçaklandığını, 18 kez koruma kararı aldırmasına rağmen eşinin sürekli kapısına tüfekle geldiğini belirterek “Emine Bulut gibi ölmek istemiyorum” dedi. Boşanmak istediği eşinin kapısına tüfekle ateş edip, kırdığı için cezaevine girdiğini ancak ‘iyi hal’ indiriminden tahliye olduğunu anlatan Ümran K. “Beni öldürmesi ve çocuklarıma zarar vermesinden korkuyorum” diye konuştu.

18 KORUMA KARARI FAYDA ETMEDİ

Denizli Serinhisar’da yaşayan 3 çocuk annesi Ümran K’nin hayatı, son 6 yıldır kabusa döndü. Eşinden sürekli şiddet gördüğünü hatta bacağından bıçaklandığını söyleyen Ümran K, 1 yıl önce annesinin yanına taşınarak boşanma davası açtı. Ümran K, annesinin evine pompalı tüfekle gelen eşinin kapıya ateş ettiği için tutuklandığını anlatarak “Bugüne kadar 18 kez koruma kararı aldırdım ancak yaşadığım kabus bitmedi” dedi. Ali Göksel K’nin önceki gün cezaevinden tahliye edildiğini, korkusunun arttığını belirten Ümran K, tekrardan koruma kararı aldırdığını kaydetti.

‘İYİ HALDEN’ TAHLİYE

Başvurmadığı kurum kalmadığını, çaresiz olduğunu, öldürülmekten korktuğunu söyleyen Ümran K, “6 yıldır şiddet görüyorum. Bunun içinde bıçakla yaralama da mevcut. Gerekli delilleri mahkemeye sunduğumda, 7 ay 15 gün gibi komik bir ceza aldı. Sonra ceza temyize gitti. O süreçte tutuklanmamıştı. Temyizden ise, hapis cezası kaldırıldı 3 yıl sonra kamu hizmeti cezası geldi. Sonrasında dayanamayıp annemin evine sığındım. Koruma kararım olmasına rağmen defalarca kez annemin evine de geldi. Bunları mahkemeye ilettim. 3 ay önce ise pompalı tüfekle ateş ederek kapımızı kırdı gitti. O sırada 3 çocuğum ve ben tesadüf eseri evde yoktuk. Şikayet ettik, tutuklandı. Son olarak mahkemede, iyi hali gerekçe gösterilerek adli denetim şartıyla serbest bırakıldı” diye anlattı yaşadıklarını.

‘CAN GÜVENLİĞİM YOK’

Eşi tutuklu kaldığı sürece ölüm korkusu yaşamadığını ancak tahliye olmasıyla bu korkuya tekrar kapıldığını belirten Ümran K, “Sürekli kadın cinayetleri var. Ben de Emine Bulut gibi öldürülmek istemiyorum. Çocuklarımın da can güvenliği yok. Bu yaşadıklarımdan dolayı adalete güvenmesem de maalesef tek sığınacağım yer, adliye kaldı. Can güvenliğim olmadığı için adliyeye sığındım. Benim sonum da Emine Bulut gibi olacak diye korkuyorum. Ben ölmek istemiyorum. Ne zaman gelip beni öldürecek diye beklemek istemiyorum. 18 kez koruma kararını ihlalden şikayette bulundum. Ancak bir sonuç alamadım” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri Tosun ve Aydemir’in akıbeti sordu: Hakikati istiyoruz

SONRAKİ HABER

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Beşar Esad’la görüştük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...