09 Ekim 2019 05:18

Yargıtay Gazeteci Nedim Türfent'in cezasını onayladı

3 yılı aşkındır tutuklu bulunan Gazeteci Nedim Türfent'e verilen 8 yıl 9 ay hapis cezası Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi tarafından onandı. Türfent, "Yargıtay süren hukuksuzluğu onadı" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mahkemenin kendisine verdiği 8 yıl 9 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanması ile ilgili mesaj gönderen Gazeteci Nedim Türfent, Yargıtayın süren bir hukuksuzluğu onadığını söyledi.

Van’da 13 Mayıs 2016 tarihinde tutuklanan ve Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Nedim Türfent’in cezası, Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından onanmıştı. Cezasının onanmasının ardından tutulduğu cezaevinden bir mesaj gönderen Türfent, Yargıtayın süren bir hukuksuzluğa imza attığını söyledi. 

"AÇIKÇA AYRIMCILIĞA MARUZ KALDIK"

Savcının deyimiyle “Rahatsız edici haberler” yaptığı için kendisine 8 yıl 9 ay ceza verildiğini belirten Türfent, Yargıtayın da bu cezayı kabul ederek hukuksuzluğu onadığını belirtti. Tutukluluğunun 1247’inci gününde olduğunu hatırlatan Türfent, “Peki AYM ve gazetecilerin yargılanmasını öne alan AİHM daha ne kadar seyirci kalacak?​” diye sordu. Gazeteciliğin yargılandığını belirten Türfent, “Karar vericiler, siyasi saiklerle yargılama yapmakta ve kimliğimizden dolayı açıkça ayrımcılığa maruz kalmaktayız. Bundan dolayı yeni yargı paketinin de tutamayacağını düşünüyorum. Çünkü halihazırda AİHM/AYM içtihatlarına dahi uyulmuyor” dedi.

"HÂLÂ UÇAN KUŞTAN HABERİMİZ VAR!"

Türkiye’nin her zaman gazete ve gazeteciliğe bir bedel ödettiğini söyleyen Türfent “Geçen yıl AYM ve AİHM yaptığımız bireysel başvurulardan henüz bir yanıt alamadık. Yıllardır bizi haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutanlara bilsinler ki bizler hâlâ gözü açık, kulağı delik gazetecileriz. İçeride olmak bu gerçeği bizim için hiç değiştirmedi. Hâlâ uçan kuştan haberimiz var. Elimize ulaşabilen kitap, dergi ve gazetelerle yüreğimiz gazetecilik sahasında atıyor” ifadelerini kullandı. 

"HABER YAPMAYI ÇOK ÖZLEDİM"

Yargıtayın süren bir hukuksuzluğa imza attığını belirten Türfent, “Ülkemizin yangın yerine döndüğü şu günlerde kendini gazeteci olarak ifade eden tüm meslektaşlarımın hepimize ulaştırması gereken çok haberi var.  Tutukluğumun 1247’inci gününde uzun uzun doğada yürüyüş yapmayı, sınır köylerini gezmeyi, haber yapmayı çok özledim. Tüm bu özlemleri biraz daha erteleyerek, gelecek günlerin özgürlük ve adalete gebe olduğunu biliyorum. Küçük bir kart, mektup ya da kitapla hatırlayan dayanışma gösteren dostlarıma yürekten teşekkür ederim. İçeriye gelecek dayanışmanın daha da büyütülmesi umudunu tekrar tazeliyorum” diyerek mesajını tamamladı. (VanMA)

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman’da, iskeleden düşen işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Şule İdil Dere'nin davasında mahkeme 7'inci kez bilirkişi raporu istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...