23 Haziran 2018 05:43
Son Güncellenme Tarihi: 23 Haziran 2018 08:55

Seçim Günlüğü (23 Haziran 2018)

24 Haziran seçimlerin öncesi son propaganda gününe girildi. Bugün Muharrem İnce ve Tayyip Erdoğan, İstanbul'da mitingler düzenleyecek.

Fotoğraf: Ahmet İzgi/AA

Paylaş

DEMİRTAŞ: HDP'YE VERİLEN HER OY BARIŞA VE DEMOKRASİYE

Halkların Demokratik Partisinin (HDP) Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, 24 Haziran seçimlerine bir gün kala Twitter hesabından mesajlar verdi. "HDP, sizin desteğinizle barajı aşmayı başarmışsa artık huzurlu bir Türkiye’ye uyanmış olacağız" diyen Demirtaş, "HDP’ye vereceğiniz her oy birlikte yaşama, barışa ve demokrasiye verilmiş olacaksınız. Oyunuz asla boşa gitmeyecek" ifadelerini kullandı.

SEÇİMDE İSTANBUL'DA 38 BİN POLİS GÖREVLİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yarın kentte 38 bin 480 polisin görevli olacağını açıkladı.

39 ilçede 1670 okul ve 28 bin 357 sandıkta oy kullanılacağı belirtilen açıklamada il genelinde  38 bin 480 polis görevli olacağı kaydedildi.

Ayrıca 4 helikopter, 8 polis botu, 85 TOMA, 90 zırhlı araç, 137 gözaltı aracı ve 3 drone'un da kullanılacağı vurgulandı.

İNCE'NİN MİTİNGİ ÖNCESİ MALTEPE ISINIYOR

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin, 24 Haziran seçimi kampanyası kapsamındaki son mitingi için Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'na girişler başladı.

Muharrem İnce'nin, 51 günlük seçim maratonunun 107. ve son mitinginin yapılacağı Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'ndaki hazırlıklar tamamlandı.

Oluşturulan kontrol noktalarından alana girişler sağlanırken, alana 80 metre genişliğinde, 20 metre derinliğinde platform kuruldu, birçok bölgeye LED ekranlar ve ses sistemleri yerleştirildi.

Gazeteciler için 40 metre uzunluğunda iki ayrı bölümden oluşan basın tribünü hazırlandı. Basın platformunda canlı yayınlar için mini stüdyo alanları kuruldu. Canlı yayın araçları basın platformunun hemen arkasındaki alana yerleştirildi.

Mitinge, yaklaşık 400 yerli ve yabancı basın mensubu akredite oldu.

Alan çevresinde iki bebek çadırı ile yaşlı ve hastaların dinlenebilmesi için bir çadır oluşturuldu. Ayrıca, alan çevresinde 6 ambulans hazır bekletiliyor.

Miting alanına giriş kapılarına yakın yerlerde bayrak ve şapka dağıtımı yapılıyor. Alanın çevresinde dağıtıma hazır yaklaşık 1 milyon su bulunduruluyor.

Muharrem İnce'nin İstanbul mitinginin saat 13.00'te başlaması bekleniyor.

İNCE'NİN A, B VE C PLANLARI: DAHA FAZLA ÖZGÜRLÜK, DAHA FAZLA DEMOKRASİ

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Erdoğan’ın Meclis’te çoğunluğu kaybetmeleri durumunda söylediği “A, B ve C planlarımız var” açıklamasını CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye sordu.

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A UYARI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'ye seslenerek "Davutoğlu’nun hatalarını yaparlarsa her şey biter" dedi.

İZMİTLİLERLE SEÇİM SOHBETİ

12 belediyenin 12’sinin de AKP’de olduğu Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit’te seçimin nabzını tutuk. İlçede referandumda 800 oy farkla 'hayır' çıkmıştı.

EMEP: OYUNU TEK ADAMI DURDURMAK İÇİN KULLAN

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan'la 24 Haziran seçimlerini konuştuk. Doğan, emekçilere “Vakit, akşam televizyon başında seçim sonuçları izleme değil, sandık peşinde olma vaktidir” çağrısı yaptı.

EMEP MYK ÜYESİ LEVENT TÜZEL, NAKIŞ İŞÇİLERİYLE SEÇİMİ KONUŞTU

Nakış işçileriyle bir araya gelen EMEP MYK Üyesi Levent Tüzel, '24 Haziran'da işimiz bitmeyecek. Tek adama dur deyip mücadeleye devam edeceğiz' dedi.

SEÇİM MEKTUPLARI

Kocaeli'den bir Ford Otosan işçisi, Kayseri'den bir OSB işçisi ve bir kamu emekçisi ile Iğdır'dan Rozalin Türkali seçimlere ilişkin görüşlerini yazdı.

YILDIRIM'DAN CHP'YE: ATATÜRK OLSAYDI SİZE HAYA HAKKI TANIMAZDI

Başbakan Binali Yıldırım Aydın'da konuştu. Yıldırım, CHP'ye seslenerek, 'Atatürk hayatta olsa sizlere hayat hakkı tanımazdı.' dedi.

ÖNCEKİ HABER

Türkiye Satranç Federasyonu engelli sporculardan lisans ücreti almasın

SONRAKİ HABER

Yıldırım'dan CHP'ye: Atatürk hayatta olsa size hayat hakkı tanımazdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...