26 Mayıs 2018 05:52
Son Güncellenme Tarihi: 26 Mayıs 2018 09:28

Seçim Günlüğü (26 Mayıs 2018)-Partiler seçim beyannamelerini açıklıyor

Ankara'da seçim çalışması yürüten Saadet Partililer saldırıya uğradı. CHP seçim beyannamesini açıkladı.

Fotoğraf: Ahmet İzgi/AA

Paylaş

DİYARBAKIR’DAKİ AKP ADAY TANITIM TOPLANTISINDA ARBEDE

Diyarbakır'da AKP milletvekili aday tanıtım toplantısında arbede yaşandı. 1'inci sıradan aday gösterilen Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker'in konuşması sırasında iki grup arasında tartışma çıktı. Arbede diğer partililerin araya girmesiyle son buldu.

270 BİN OYUN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Kürt illerinde 270 bin seçmenin kayıtlı bulunduğu sandıkların “güvenlik” gerekçesiyle taşınma ve birleştirilmek istendiğini açıkladı. Bu girişimi “Hükümetin seçim sonuçlarına müdahale etme isteği” olarak tanımlayan Sancar, bu konuda muhalefet partileri ve Cumhurbaşkanları adaylarına sorumluluk çağrısında bulundu.

CHP SEÇİM BEYANNEMESİ: NEWROZ RESMİ TATİL OLACAK

CHP, 24 Haziran seçim bildirgesini açıkladı. Milletvekilleri adaylarının da tanıtıldığı toplantıda beyanname, Türkiye’nin beş temel sorununa acil çözümler olarak duyuruldu.

EMEP SEÇİM PLATFORMUNU AÇIKLADI

EMEP, yurttaşları, “Tek adam rejimini engellemek için Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş’a, Meclis seçimlerinde ise HDP’ye oy vermeye” çağırdı.

PERİNÇEK'İN SEÇİM VAADİ OHAL

Vatan Partisi Genel Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek: Kaldırmayacağım. Mümkün değil. Çünkü Türkiye savaş halinde. 

HDP’DEN YENİ ADAYLAR

Adaylığı açıklandıktan sonra 9 yıl 2 aylık hapis cezası onaylanan Batman birinci sıra milletvekili adayı İdris Baluken’in yerine HDP’nin YSK üyesi Mehmet Rüştü Tiryaki gösterildi. “Erdoğan’a hakaret”ten aldığı ceza gerekçe gösterilerek başvurusu YSK tarafından kabul edilmeyen İstanbul 3. Bölge birinci sıra adayı Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker’in yerine Zeynel Özen aday gösterildi. 

ANKARA'DA SAADET PARTİLİLERE SALDIRI: 7 YARALI

Ankara’da seçim çalışması yürüten Saadet Partililere saldırı düzenlendi. MHP'li bir grubun gerçekleştirdiği iddia edilen saldırıda 7 kişi yaralandı. 

GEÇİCİ ADAY LİSTELERİ AÇIKLANDI

Seçime katılacak 8 siyasi partinin geçici aday listeleri belli oldu.

DEMİRTAŞ EVRENSEL'İN SORULARINI YANTILADI

Bu ülke Çankaya’dan cezaevine gideni gördü de, cezaevinden Çankaya’ya gideni ilk defa görecek: F Tipinden Çankaya Köşkü’ne.

EVRENSEL MUHABİRLERİ HER KESİMDEN EMEKÇİLERLE SEÇİMİ KONUŞUYOR

*Ankara'da MHP’ye oy veren işçinin şu sözleri MHP’nin içinde bulunduğu durumu özetliyor: Partimizi seviyoruz ama Erdoğan’ın tek adam olmasını istemiyoruz. O nedenle bu seferlik CHP’ye oy vereceğiz. İyi Parti de olabilir...

* Diyarbakır'da yıllardır duvarın dibinde iş beklediklerini söyleyen hamallar, yıllardır hallerinin sorulmadığını belirterek, seçimlerde kendileri için bir şeyin değişeceğinden pek umutlu değiller. 

*Polatlı'da AKP, MHP, HDP ve İYİ Partiye oy veren işçilerle 24 Haziran seçimini konuştuk.

*Muhalefeti destekleyen Kocaeli Esentepeliler HDP’nin barajı aşması gerektiğinde hem fikir. AKP’ye oy verenler Esentepeliler ise ekonomideki olumsuz gidişatı daha çok dış güçlere bağlıyor. 

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci velilerinden 'Bu paralar nereye gidiyor' tepkisi

SONRAKİ HABER

YSK’den veto edilenler yerine HDP’den yeni adaylar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...