25 Aralık 2017 12:04
Son Güncellenme Tarihi: 27 Aralık 2017 08:36

Beden Eğitimi dersine 'zina' diyen öğretmen açığa alındı

Öğretmenden skandal sözler: Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsinizdir.

Paylaş

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Ayşe-Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan Felsefe Öğretmeni Ercan Harmancı’nın sosyal medya mesajları tepki çekti. 27 Aralık günü öğretmenin açığa alındığı duyuruldu.
 
Odatv’nin haberine göre İmam Hatip Lisesi öğretmeni Ercan Harmancı, okuldaki beden eğitimi dersine çıkarak kız öğrencileri görünce tahrik olduğunu yazdı. Harmancı, Facebook hesabından “Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor... Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir...” mesajını paylaştı.
 
Beden Eğitimi dersini “ümmetin kızlarını soyma dersi” olarak tanımlayan Ercan Harmancı, öğrencilere ve öğretmenlere “zina” suçlaması yöneltti. Harmancı, şu mesajları paylaştı: “Beden Eğitimi dersi bu ümmetin kızlarını soyma dersi olarak konuldu ve yine öyle devam ediyor... Hem de zorunlu bu zillet bu ümmete yeter... Bir Beden Eğitimi öğretmenin karşısında vücut kıvrılıyorsa ne kadar olması önemli değil onun adı zinadır... Bugün ‘Beden Eğitimi’ adıyla adet görmüş kızlara zorla ve müfredat gerekçeli zina yaptırılıyor... Bu hiçbir babanın da umurunda değil... Hemi de Müslüman baba... Niyet sorgulamıyorum İslam'ın sınırlarının dışında niyet aranmaz!”
 
Öğrencileri ve beden eğitimi dersini hedef almayı sürdüren Ercan Harmancı, “Kız öğrencilerin giydiği eşofman onları çıplak yapar... Beden Eğitimi değil bedeni şeytana hazırlama eğitimi...” mesajlarını yayımladı.

KENDİSİNİ BÖYLE SAVUNDU 

Ercan Harmancı gelen tepkiler üzerine twitter hesabından kendisini eleştirenlere şu yanıtları verdi: 'Evet tekrar ediyorum beden eğitimi dersi seçmeli olmalıdır isteyen seçsin. Yarın ölünce hesap sorulacak bir konu için tartışmam. Bu bir inanç meselesi derim', 'Sosyal medyada paylaştığım tüm paylaşımlardan sevap bekliyorum karşılığı cennette Suçu vız gelir. Medya ve iletişim uzmanı olarak da işin teknik tarafında hakimim, Sıkıntısı olan açıklamaya da tekzip talebi hakkına hakkını kullanabilir eleştiriye açığım hakaret suç.'

AÇIĞA ALINDI

 

Harmancı'nın paylaştığı mesajların kamuoyunda duyulmasının ardından  İl Milli Eğitim Müdürlüğü  öğretmen Harmancı  hakkında  geçen pazartesi günü soruşturma başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen Harmancı'nın 27 Aralık'ta açığa alındığını duyurdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmen Harmancı'nın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açığa alındığını soruşturma kapsamında görevlendirilen müfettişlerin, Harmancı ve okuldaki diğer  yetkililerin ifadesine başvurduğu belirtti.

 

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

 

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da felsefe öğretmeninin paylaşımlarını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

 

SOSYAL MEDYASINI KORUMAYA ALDI

 

Harmancı'nın ise daha önce herkese açık olan twitter paylaşımlarını koruma altına alıp, sadece kendisini takip edenlerin görmesini sağladığı görüldü. 

ENSAR’DAN KİTABI ÇIKMIŞ

Ercan Harmancı'nın yayımlanan kitapları da bulunuyor. Harmancı'nın AKP'ye yakınlığıyla bilinen ve son dönemde "istismar" haberleriyle anılan Ensar Vakfı'nın yayınlarından çıkan kitabı da var.
 
Ercan Harmancı, "Huniden Bakan Adam" adlı sitesinde de yazılarını yayımlıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adnan Özyalçıner: Şimdi olsa hepimiz tutuklu yargılanırdık

SONRAKİ HABER

‘Taşeron KHK’si sorunu çözmeyecek, yeni sorunlar yaratacak!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...