27 Kasım 2017 14:37
Son Güncellenme Tarihi: 28 Kasım 2017 11:48

HDP’den Soylu hakkında suç duyurusu

HDP, Süleyman Soylu'nun Selahattin Demirtaş için söylediği 'Kaleminden kan damlıyor' sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçtiğimiz günlerde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında yaptığı konuşması nedeni ile Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.  
 
Yapılan suç duyurusunda  “…hakaret (TCK 125, 125/3-a, 125/4), halkı kin ve düşmanlığa tahrik (216), adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs (TCK 288) ile re'sen tespit edilecek suçlamalar yönünden şüphelinin tespit edilerek haklarında etkili soruşturma başlatılmasını ve adil bir yargılanma sonucu cezalandırılmalarını saygıyla arz ve talep ederiz” denildi.

AHMET YILDIRIM'DAN TEPKİ

HDP Grup Başkan Vekili Ahmet Yıldırım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Seher' kitabını kastederek kullandığı “Kaleminden kan damlıyor” suçlamasına yanıt verdi. 

Yıldırım şunları söyledi: “İçişleri Bakanının Demirtaş’a yönelik sözlerini kendisine iade ediyoruz. Neymiş, Eş Genel Başkanımızın kaleminden kan damlıyormuş. Açıklamasından bir cehalet örneği gördük. Bakan bu kitabı okumamış, kendisine özeti de verilmemiş. Ayrıca bu kitaba karşı çok öfkeli. Öfkeli olma halini anlıyorum. Bu kitap onlarca baskı yaptı, yüz binlerce satışa ulaştı. Bu kitap, bir siyaset insanı ve bir edebiyat insanı olan Selahattin Demirtaş’ın üretkenliği bunların aklını başından almış. Selahattin Demirtaş sadece siyasetçi değil. Sanat ve edebiyat üretimi içine girebilen duygu, düşünce ve gönül insanıdır.”

HDP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, geçtiğimiz günlerde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında kullandığı ifadeler dolasıyla suç duyurusunda bulundu.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

Soylu, tutuklu HDP Milletvekili Selahattin Demirtaş’ın hapishanede geliri eğitim gören çocuklara bağışlanması amacıyla kitap yazması ile ilgili olarak "6-7 Ekim’de bu ülkenin çocuklarının katledilmesi talimatını veren Selahattin Demirtaş. Hapishanede kitap yazmışta, bakın bakın diyene bakın. Gelirini de çocukların eğitim süreci için kullanacakmış. Şaka ise bu gerçekten bizim için çok acı bir şaka. Milletle alay mı ediyor? Madem bu ülkenin gençleri ve çocuklarını o kadar düşünüyordun, partinin belediyelerinden gençlerin dağa götürülmelerine engel olsaydın ya. Teröre destek olacağına onlara lanet okusaydın ya. Çocuklarının dağdan getirilmesini isteyen ailelerin kurduğu çadıra uğrayıp onlara destek olsaydın ya. Şimdi tutmuş çocukların eğitimine destek olacakmış. Hiç zahmet etmesin Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür ve çocuklarımızın da eğitmek için onun parasına da puluna da, onun o kaleminden kan damlayan kitabına da ihtiyacı yoktur. Birileri kitap fuarında kitap imzalamışlar onun adına. Onlar da entel geçiniyorlar. Onlardan entel olmaz onlardan ancak dantel olur” diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Minik Ali'nin ölümüne neden olan ebeveynleri yargılanıyor

SONRAKİ HABER

'Suriye Ulusal Kongresi ertelendi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...