01 Kasım 2017 04:41
Son Güncellenme Tarihi: 01 Kasım 2017 16:28

Serdar Kuzuloğlu dahil 111 kişiye 'FETÖ' operasyonu

İstanbul merkezli 17 ilde 111 kişiye yönelik düzenlenen 'FETÖ' operasyonunda gözaltına alınan Yazar Serdar Kuzuloğlu serbest bırakıldı.

Paylaş

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasal Suçlar Bürosu tarafından 'FETÖ' soruşturması kapsamında 17 ilde Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı üyesi ve çalışanı toplam 111 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında Yazar Serdar Kuzuloğlu'nun da bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı.  Operasyon kapsamındaki kişiler için 7 günlük gözaltı süresi verildiği öğrenildi.

Öte yandan İstanbul'da gözaltına alınan Serdar Kuzuloğlu ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kuzuloğlu'nun gözaltına alınma nedeni olarak ise 'FETÖ'nün gizli olarak kurduğu ve daha sonra Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan internet sitelerinin isimlerini çıktığı televizyon programlarında dillendirmesi gösterildi.

Bilişim, teknoloji ve sosyal medya yazarı Serdar Kuzuloğlu,gözaltına alındığını saat 06.42'de Twitter hesabından, "FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıyorum. İnanamıyorum" paylaşımı ile duyurmuştu. Kuzuloğlu'nun yakınları da gözaltına alındığı bilgisini doğrulamıştı.

Serdar Kuzuloğlu

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan internet sitelerinin isimlerini çıktığı televizyon programlarında ifşa etmesinden dolayı gözaltına alınan Serdar Kuzuloğlu, serbest bırakılmasının ardından kendi internet sitesinde yaşananlara dair açıklama yayınladı.

“Hayatımın en uzun ve en yürek sıkıştıran günlerinden biriydi. Bunu da yaşamış olduk,” diyen Kuzuloğlu “Bu vesileyle bir kere hatırladım: Allah kimseyi bir dakikalığına bile özgürlüğünden mahrum bırakmasın,” ifadelerini kullandı.

Serdar Kuzuloğlu’nun açıklaması şu şekilde oldu:

“Önce resmi kelam:

“İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nda sürdürülen başka bir FETÖ soruşturması kapsamındaki bir şüphelinin ifadesi üzerine, sabah saatlerinde gözaltına alınan M. Serdar Kuzuloğlu, konuyla ilgisinin olmadığı anlaşılınca akşam saatlerinde serbest bırakıldı.”

Kabaca özetleyecek olursak, bu sabah 05:00’te başlayan süreçte memleketin son kanser türü FETÖ ile olmadık, akıl almaz, hala inanamadığım bir kesişme yaşadım. Tatsız bir şaka gibi algıladığım bu olayda benim dışımda herkes ummadığım kadar ciddiydi.

Anlatmak, aktarmak için içim içimi yiyor. Ancak soruşturmada gizlilik kararı olduğu için yukarıdaki cümleden öte bir şey paylaşamıyorum. Ne mutlu ki (belki de bu tip soruşturmalar arasında tarihe geçecek bir örnek olarak) aynı gün içinde ifademi verip, haklılığımı aktarıp, serbest bırakıldım. Şu an evimde, olayın şokunu atlatmaya çalışıyorum.

Bütün bu süreçte başından sonuna dek bana son derece yardımcı, kibar ve şefkatli davranan Emniyet Teşkilatı mensuplarına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ve elbette en büyük teşekkürümü avukatlarım Ayşegül Özata ve Gökhan Ahi’ye iletiyorum.

Sosyal ve geleneksel medyada mesajlarıyla, haberleriyle konuyu duyuran, destek olan; tanıdığım, tanımadığım HERKESE de tek tek teşekkürler. Acı da olsa böyle vesileler gece gündüz faydalı ve yardımcı olmak için çabaladığım insanların varlığını hatırlatıyor. Ne güzel dostlar biriktirmişim meğer. Hiçbir şey boşa değilmiş. Bana yaşama sevinci veriyorsunuz.

Hayatımın en uzun ve en yürek sıkıştıran günlerinden biriydi. Bunu da yaşamış olduk. Sağlık olsun diyelim. Bu vesileyle bir kere hatırladım: Allah kimseyi bir dakikalığına bile özgürlüğünden mahrum bırakmasın.

İlk fırsatta daha güzel meseleler ile yeniden bir arada olacağız.

(Ek bilgi: Cep telefonum ve bilgisayarıma el konduğu için kısmen ulaşılamaz durumdayım)” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eşcinsel Oyunları'nın ilk Asyalı ev sahibi Hong Kong olacak

SONRAKİ HABER

Pasifik ülkesi Yeni Kaledonya'da 6.6 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...