21 Ağustos 2017 13:33

‘Uykusuz gecelerim koyun kesilerek kutlandı!’

Adana’da apartman yöneticisinin tacizine uğrayan çocuk Ekmek ve Gül'e yazdı.

Paylaş

Adana’da ailesinin görevli olarak çalıştığı apartmanda 4 yıl boyunca yöneticinin tacizine uğrayan kız çocuğu yaşadıklarını Ekmek ve Gül’e yazdı…

Mektubunda bunu yaşayan ilk insan olmadığını son olmayacağımı da bildiğini belirten kız çocuğu: "On bir yaşında bir kız çocuğuydum tacize uğradığım ilk zamanlar tabii ben bunları yaşarken bunun bir taciz olduğunu anlayamamıştım. Tacize uğradığımı anladığım zaman o insanı gördüğümde içten içe nefret ediyordum. Bu dört yıl boyunca o adam tarafından tacize uğradım bunun son iki yılını ise o adamdan kaçarak yaşadım. Yani anlayacağınız bir sapıkla yaşamanın ne demek olduğunu biliyorum" dedi.

KORKULU DAKİKALARI TEKRAR YAŞADIM

Birileri öğrendikçe her gün uyurken birden kaldırılıp birilerinin karşısına geçirilip teker teker olayı anlattığını söyleyen tacize uğrayan çocuk: "Her anlattığımda da teker teker o korkulu dakikaları tekrar yaşadım. Sonra şikayette bulundum, aynı apartmanda yaşadığım için iki hafta kadar evimde kalamadım, tacizciye ilk önce ev hapsi verildi sonra ise hapse girdi. Bir kutu ilaçla terk etmeyi denedim dünyayı, tabi beceremedim ve hastaneye kaldırıldım, hastanede öğrendim ki babam benim ilaç içtiğimi öğrenince kalp krizi geçirmiş. O an ölmemem gerektiğini fark ettim. SUÇLU ben değildim, benim yıllarca uykusuz geçirdiğim gecelerimin hesabını vermesi gerekiyordu. Şu an tacizciye tekrardan ev hapsi verildi. Hapisten çıktığında evimin önünde koyun kesilerek kutlandı benim uykusuz gecelerim" dedi.

SUSMAYACAĞIM

Tacizcinin oğlunun cinsiyetçi küfürlerle kendine saldırdığını anlatan Kız çocuğu şöyle yazdı: "Babam yirmi yıldır oturduğumuz apartmanda, apartman görevlisi olarak çalışıyordu, insanlar benim yaşadığım bu olayı öğrendiğinde babamı işten çıkartmaya çalıştılar. İnsanların vicdanı olduğunu sanmıyorum. Ben on beş yaşında babamın işini, ablamın eğitim durumunu, kardeşimin ve annemin psikolojik durumunu kurtarmak için de mücadele veriyorum. Yoruldum ama yolun başındayım, herkese ve her şeye rağmen pes etmeyeceğim… "

MEKTUBUN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 


Mahkemeye ‘Tacizciyi tutuklayın’ başvurusu

Aynı apartmanda kaldığı 15 yaşındaki A.Y’yi cinsel istismara maruz bırakan C.S’ye “ev hapsi” verilmesi kararına itiraz eden Avukat Sevil Aracı Bek, C.S’nin tutuklanması için mahkemeye başvurduklarını söyledi. 

Adana’da Apartman Yöneticisi C.S’nin 20 yıldır aynı binada apartman görevlisi olarak çalışan ailenin 15 yaşındaki kızları A.Y’ye 4 yıl boyunca cinsel istismarda bulunması, ardından “ev hapsi” ile cezalandırılmasını Avukat Sevil Aracı Bek değerlendirdi. Bek, C.S’ye ev hapsi cezası veren Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesine tutuklanması için başvuru yaptıklarını ve bu hafta içerisinde mahkemenin karar vereceğini dile getirdi.

‘TUTUKLAMA BEKLİYORUZ’

C.S. hakkında Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinde “çocuğun cinsel istismarı ve tehdit” suçlamaları ile dava açıldığını ve davanın ilk duruşmasının ise 19 Ekim’de görüleceğini dile getiren Bek, mahkemenin C.S. hakkında “Çocuğun ikametine yaklaşması”, “Mağdure ve ailesine yönelik tehdit, şiddet, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmasını” yasaklamasına rağmen C.S’nin oğlunun mağdurenin ailesini tehdit ettiğini bu durumdan ise ailenin şikayetçi olduğunu söyledi. Mağdure ve ailesine koruma kararı verildiğini belirten Bek, “Verilen koruma kararına rağmen cinsel istismarcı ve ailesi, mağdur ve ailesine karşı hakaretlerini, baskıcı tavırlarını sürdürmektedir” dedi. Bek, C.S’nin mağdureyi ve ailesini baskı altına alıp şikayetinden vazgeçirmeye çalıştığını da belirtti. Bek, mağdur ailenin tehdit ve hakaret edildiklerine dair mahkemeye başvurduklarını mahkemenin de C.S’nin tutuklanmasına karar vereceğini umduklarını söyledi.

‘KADINLAR DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLMALI’

Bek, mağdur A.Y’nin psikolojik bir travma yaşadığını ve psikolojik destek aldığını belirtti. Adana’da istismar vakalarının yoğun olarak yaşandığını ifade eden Bek, “Gücümüz yettikçe bu tür olaylara müdahale etmeye çalışıyoruz. Davalara müdahil olup takip etmeye çalışıyoruz” dedi. Bek, kadınlara bu tür vakalara karşı dayanışma çağrısında bulundu. (Adana/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Haber Bülteni - 21 Ağustos Pazartesi

SONRAKİ HABER

Topbaş: Yağış için sadece idarecilerin tedbiri yetmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...