01 Ağustos 2017 04:49

Gülerce: FETÖ ile durmadan mücadele eden 3 kişiden biriyim

Hüseyin Gülerce, bugünkü köşesinde gazetecilerin ismini vererek 'ByLock kullanmış gibi üzerime geliyorlar' dedi.

Paylaş

Yıllarca Fethullah Gülen'in en yakınındaki isimlerden biri olan, Zaman'da köşe yazarlığı ve genel yayın yönetmenliği yapan, son dönemde ise Cumhuriyet'e yönelik davanın tanığı olmasıyla gündeme gelen Hüseyin Gülerce, "FETÖ ile durmadan mücadele eden 3 isimden biri benim" dedi. Öte yandan Gülerce'nin 17-25 Aralık operasyonları sonrası Gülen'le 4 kez görüştüğü belirtildi.

Tanığı olduğu Cumhuriyet davası sırasında sık sık Gülen Cemaati'ndeki geçmişine dikkat çekilen Gülerce, Twitter hesabından "Günün Sözü: Karaktersizlerin yalan ve iftiralarla saldırmalarına üzülmeyin. Bu şerefsizlikleri sizin doğru istikamette olduğunuzu gösterir" demişti. Bunun üzerine Cumhuriyet Yazarı Özgür Mumcu, "Fethullah Gülen'in ibrikçibaşı, cemaatin itirafçı imamı. Sen ağzına şeref lafını alacak son kişisin" yanıtını vermişti.

Tartışmaların büyümesi üzerine bugün Star'daki köşe yazısında "A. Hakan, F. Altaylı, Y. Özdil; ByLock mu kullanıyorlar?" başlığını atan Gülerce şu ifadeleri kullandı:

"Son 5 günde üzerime 6 yazar birden saldırdı. Sözcü’den Yılmaz Özdil, Hürriyet’ten Mehmet Yakup Yılmaz, Akif Beki, Ahmet Hakan, Habertürk’ten Fatih Altaylı, Milliyet’ten Mehmet Tezkan. Hepsi de aynı kumaştan. Altısı da kendilerine yakışanı yapıp ağır hakaretlerde bulundular ve küfrettiler.

Çok şükür, bunlar saldırdı. Ya beni övseydiler. Düşünün Ahmet Hakan, Yılmaz Özdil, Fatih Altaylı beni övselerdi, yerin dibine geçmem gerekirdi.

Ancak Türkiye’de bir yazara böylesine toplu saldırının bir benzeri yok. Hani fikir ve ifade hürriyeti vardı? Hani düşünceyi açıklama özgürlüğü vardı?

Neden bir yerden düğmeye basılmış gibi, sanki her biri ByLock gibi bir şey kullanıyor da Pensilvanya’dan görev verilmiş gibi üzerime geliyor? Geliyorlar, zira şu anda medyada FETÖ’ye en büyük darbeyi vuranlardan biriyim. 25 Aralık 2013’ten beri 4 yıldır Beyaz TV’de Ortak Akıl programımda her hafta iki saate yakın, iki yıldır da Star’daki yazılarımda FETÖ ile mücadele ediyorum.

FETÖ ile durmadan mücadele eden üç isim söylense, biri de benim..."

'NEDEN BEN HEDEFTEYİM?'

Gülerce kendisinin hedefte olmasını ise "Cumhuriyet ve Sözcü davaları, FETÖ etkisindeki medyanın ipliğini pazara çıkarabilecek, FETÖ’nün verdiği belgelerle casusluk yapılmasını ortaya koyabilecek, Erdoğan’ın uluslararası ceza mahkemesinde yargılanmasının tezgâhını ispatlayabilecek davalardır." sözleriyle açıklamaya çalıştı.

GÜLERCE 17-25 ARALIK SONRASI GÜLEN'LE 4 KEZ GÖRÜŞMÜŞ

Bugün Sözcü'de Saygı Öztürk imzasıyla yayımlanan Hüseyin Gülerce'ye dair haberde ise Gülerce'nin 16 Eylül 2015'te Savcılığa ifade verdiği belirtildi. Gülerce'nin ifadesinde geçmişte yılda 3 kez Pensilvanya'ya gittiğini, Fethullah Gülen'le yıl içinde 100'den fazla telefon konuşması yaptığını söylediği belirtildi.

Gülerce ile Gülen'in 2014'te yani 17-25 Aralık operasyonları sonrası da 4 kez görüştükleri aktarıldı.

ÖNKİBAR: 'GÜLEN'DEN YENİ VE GİZLİ BİR GÖREV ALDI' KANAATİ VAR

Bugün Hüseyin Gülerce'ye dair yazan bir başka isim de Aydınlık'tan Sabahattin Önkibar'dı. Önkibar, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Ortaya çıkan son TV görüntüleri Hüseyin Gülerce’nin 17 Aralık operasyonunu bile savunduğunu gösteriyor ki bu durumda nedamet getirdim ifadesi tamamen çürüyor.

Kamuoyundaki ortak kanaat, Gülerce’nin Fetullah Gülen’den yeni ve gizli bir görev aldığı şeklindedir.

Öyle olmasa Gülerce’in yazdığı FETÖ kitabında dişe dokunur tek bir bilgi olurdu ki yok!

Savcılıktaki ifadesinde mahrem imamların hiç birinin ismini vermedi.

TSK,Yargı ve Emniyet’den kimseyi deşifre etmedi.

Hülasa sadece mavra yaptı yani örgüte zararı sıfır." (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Nijerya'da 40'tan fazla eşcinsel erkek gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Akıncı üssü davasının ilk günü sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa