23 Ocak 2016 07:12

Faysal Sarıyıldız: Cihan’ın yanındakileri de vurdular

Cizre'de dün geceden bu yana top atışları ile vurulan Cudi Mahallesi'nde aralarında Cizre Halk Meclisi eş başkanlarının da bulunduğu evde yaralanan 1'i ağır en az 10 kişi, yoğun bombardımandan dolayı hâlâ hastaneye kaldırılamıyor.

Paylaş

Çağrı SARI
İstanbul

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasaklarında bugün 41. gün. Cudi ve Sur mahallelerine aralıksız bir şekilde tanklardan yapılan top atışları bir eve isabet etti ve içinde bulunan 10 kişi yaralandı. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğunu aktardı. Evrensel'e konuşan Sarıyıldız, yaralıların, dün göğsünden vurulan ve durumu ağır olan üniversite öğrencisi Cihan Karaman’ın yanında bulunanlar olduğunu söyledi. AİHM'in tedbir kararına rağmen ambulansın Cihan'ı ve diğer yaralıları almaya gelmediğini anlatan  Sarıyıldız, vali ve kaymakamın telefonlarına çıkmadığını söyledi.
DİHA, vurulan evdeki yaralılardan bazılarının isimlerine ulaştı: Ruhat Aktaş, Sercan Uğur, Murat Aslan, Muharrem Erbek, Azad Yılmaz, Abdullah Zileyaz, Feride Aslan, İslam Kalkan, Mehmet Yavuzel, Faik Özkan. Azadiya Welat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş'ın da yaralılar arasında bulunduğu öğrenildi.

Cizre'de bir ev top mermisiyle vuruldu: En az 10 yaralı var

CİHAN HÂLÂ AMBULANS BEKLİYOR

Cizre’de vurularak yaralanan, AİHM’in çıkarttığı tedbir kararına rağmen ambulansa ulaşamayan Cihan Karaman da diğer yaralılarla beraber ambulans bekliyor.
Dün öğle saatlerinde göğsünden vurularak yaralanan Karaman’ın için avukatların başvurusu sonrası AİHM tarafından tedbir kararı çıkarılmıştı. Twitter’da Karaman’ın ambulansa ulaşması için “#CihanİçinAmbulans” etiketiyle dünden beri çağrı yapılıyor.

YERLERİNİ BİLİYORLAR AMA AMBULANS GÖNDERMİYORLAR

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cire’deki son durumu şöyle aktardı: Akşam boyunca yaşanan bombalamalar sonucunda yaralılar şu saat oldu hâlâ bulundukları yerde. Durumu ağır olanlar var. En korkunç yanı, dün vurulan Cihan’ın arkadaşları, onun yanında bulunan insanlar bunlar. Dün ‘Cihan’ı taşıyamıyoruz bizi tarıyorlar’ diyorlardı bu insanlar, Bizler de nerede olduklarını bildirdik. Ona rağmen gece boyunca ateş açıldı ve yaralı sayısı 15’e kadar çıktı. Yaralılar bizi iki kez aradılar. Son olarak ‘buraya gaz attılar’ dediler. Oradakilerin can güvenliği yok. Grup başkanvekillerimiz Bakanlığa bu durumu bildirdiler. Şimdi yaralıların nerede olduklarını da biliyorlar. Ambulansın gitmesine izin vermiyorlar. Üstelik buradaki insanların hepsi yaralı olduğu için de dışarıdan 3-4 kişiye daha izin verilmesi lazım. Zira ambulans yaralıların bulunduğu yere ancak 200 metre kadar yaklaşabilir. Yaralıların taşınması için başkalarına da ihtiyaç var. AİHM tedbir kararı aldı ama yine de ambulans gelmiyor.  Cizre’de ara verilmeksizin 40 gündür insanlık suçu işleniyor. 70’in üzerinde sivil öldürüldü. Üstelik bunların çoğu ambulans gelmediği için, tedavi olamadıkları için öldü. Burada çatışma durumu da söz konusu değil. Sadece saldırı var. Biz ambulans şöförlerine de söyledik ‘filan yerde filan sokaktalar’ diye. Ambulans şoförüne söyledik çünkü vali ve kaymakam telefonlarımıza çıkmıyor... ‘Siz almazsanız biz alalım’ dedik ama muhatap da bulamıyoruz."

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler, çatışmalı bölgelerde görev yapan meslektaşlarıyla dayanışma nöbetine çağırıyor

SONRAKİ HABER

Demirtaş, HDP Kongresi öncesi konuştu: Bu savaşı durdurabiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa