20 Ocak 2016 10:49

Balıkesir’de İl Milli Eğitim Müdürüne yargı yolu

Paylaş

C.Saffet Yılmaz
Balıkesir

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay ile 3 şube müdürü hakkında ‘norm kadrodan fazla müdür yardımcısı görevlendirerek ek ders ücret ödenmesini sağladıkları ve kamu zararına yol açtıkları’ iddiasıyla 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcılığı kadrosuna 6 norm kadrosu olmasına rağmen 7'nci müdür yardımcısı atanması üzerine Eğitim-Sen Balıkesir Şubesi yapılan görevlendirmenin norm kadro yönetmeliğine aykırı olarak gerçekleştiğini, kamu zararı oluştuğunu savunarak Valilik makamına ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurup, şikayetçi oldu. 

Eğitim-Sen'in girişimleri sonrası İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Demir hakkında görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle iddianame hazırlandı. Demir, Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı. Ancak sendika olayın asıl sorumlularının görevlendirmeyi yapan il, ilçe ve şube müdürleri olduğunu savunarak, Valiliğe başvurdu. Valilik onayıyla bu şikayet işlemden kaldırıldı. Bunun üzerine Bursa Bölge İdare Mahkemesi'ne başvuran sendika yöneticileri, işlemden kaldırma işleminin hukuksuz olduğuna ilişkin yeni bir karar aldırdı. Valilik bunun üzerine ön inceleme raporu düzenledi. Ancak bu kez de adı geçen kamu görevlileri için soruşturma izni vermedi. Sendika ikinci kez Bursa Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme itirazı kabul ederek, kamu görevlilerinin yargılanması için soruşturma izni verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, şube müdürleri Mesut Solak, Eren Aksoy ve Hasan Keskin hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 257/1 maddesi uyarınca görevi kötüye kullanma kapsamında 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldı. İlk duruşmanın 4 Şubat'ta yapılacağı açıklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüphelilerin Milli Eğitim Bakanlığı Norm Kadroları'na ilişkin yönetmeliğin 14. maddesinde "bir eğitim kurumundaki müdür yardımcısı norm kadrosu 6'yı geçemez" hükmüne aykırı hareket edip, norm üstü müdür yardımcısı görevlendirerek, ek ders ücreti ödenmesini sağladıkları ve kamu zararına sebebiyet verdikleri , böylece görevi kötüye kullandıkları bildirildi. İddianamede şüphelilerin TCK'nın 257/1 maddesine göre altı aydan iki yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını, 53/1 maddesi gereğince de seçme-seçilme gibi bazı haklardan yoksun bırakılması istendi. 

‘EĞİTİM SEN HUKUKSUZLUKLARA İZİN VERMEYECEK’

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül bugün Şube Sekreteri Abdurrahman Bulut ve yönetim kurulu üyeleri Şenol Yıldırım ve Sunay Deniz'le birlikte düzenlediği basın toplantısıyla soruşturma hakkında bilgi verdi. Sarıbülbül, "Sendika olarak hep söyledik, hukuk herkese lazım en çok da hukuksuzluk yapanlara lazım. Kamu görevlileri görevlerinin gereklerine aykırı hareket ediyorlarsa, hukuksuzluk yapıyorlarsa, yönetmeliklere aykırı davranıyorlarsa, açık açık suç işliyorlarsa ve en kötüsü de 'bütün bu yaptıklarımızdan bize bir şey olmaz' diyorlarsa bizim de sendika olarak söyleyeceğimiz söz vardır. Eğitim Sen sizin hukuksuzluklarınıza, mevzuat dışı, kamu zararı oluşturan uygulamalarınıza izin vermeyecektir" dedi.
                                                                                                                                           

ÖNCEKİ HABER

Beyaz Sivil İnisiyatif'ten barış çağrısı

SONRAKİ HABER

Alman polisi ve basını RAF’ı özlemiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...