01 Mayıs 2015 19:02

Kılıçdaroğlu: Asgari ücreti de, sizin ne mal olduğunuzu da çok iyi biliriz

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefet partilerini asgari ücret üzerinden eleştirmesini değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, "Ben bu ülkede asgari ücretle çalışanların hangi koşullarda yaşadığını bilen biriyim. Çünkü ben oğluma telefon açıp oğlum "paraları sıfırla" demiyorum. Asgari ücreti biz bilmiyormuşuz. Hiç meraklanmasınlar biz asgari ücreti de sizin ne mal olduğunuzu da çok iyi biliriz" dedi.

‘TAKSİM MEYDANI 1 MAYIS'TA DAHA ÖNCE AÇILDI HİÇ DE KAOS ÇIKAMADI HALKINIZA GÜVENECEKSİNİZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasına ilişkin sözlerini değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, "Daha önce açıldı hiç de kaos çıkamadı. Ne diyecekler ona. 1977'ye diyorlar. Biz 2015 yılından bahsediyoruz. Çoğu ilde kutlandı hiçbir sorun da çıkmadı. Neden? İstanbul'u sıkıyönetim merkezi haline döndürdünüz. Doğru değil. İnsanınıza, halkınıza güveneceksiniz" diye konuştu.

‘ASGARİ ÜCRETİ BİLMİYORMUŞUZ ASGARİ ÜCRETİ DE SİZİN NE MAL OLDUĞUNUZU DA ÇOK İYİ BİLİRİZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefet partilerini asgari ücret üzerinden eleştirmesini değerlendirmesi istenen Kılıçdaroğlu, "Ben bu ülkede asgari ücretle çalışanların hangi koşullarda yaşadığını bilen biriyim. Çünkü ben oğluma telefon açıp oğlum "paraları sıfırla" demiyorum.

Bir simit bir çay hesabı yaptım. Günde 3 öğün. Bir aile sadece bir çay ve simit yese 900 lira yapıyor. Geriye 49 lira kalıyor. Bunu bilmeyen biri çıkıp asgari ücret 1500 lira olacak diye felaket senaryosu yazıyor. Asgari ücreti biz bilmiyormuşuz. Hiç meraklanmasınlar biz asgari ücreti de sizin ne mal olduğunuzu da çok iyi biliriz. 1500 lira vereceğiz diyoruz, "bu ücretli için zulümdür" diyor. Sen kaç lira alıyorsun? 13, 14 bin lira alıyorsun. Neden zulüm oluyor?" ifadelerini kullandı.

‘SAYIN CUMHURBAŞKANI İLE BENİ MUHATAP ETMEYİN DEDİM’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sitemine ilişkin değerlendirmelerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Sayın cumhurbaşkanı ile beni muhatap etmeyin dedim. Namus ve dürüstlük nedir neden cumhurbaşkanına sormuyorsunuz, o yemin etti, neden bana soruyorsunuz? Demokrasiyi kim bitirdi, oturup masalarda milletvekili listelerini kim hazırladı. Neden milletin vekilini millet seçmiyor. 200 yıllık parlamenter sistemimiz var. Nasıl oldu da 13 yılda bu kayboldu" açıklamasında bulundu.

‘BANA LAF YETİŞTİRMEYE KALMASINLAR’

Kılıçdaroğlu, "Biz bu ülkede siyasette kavga istemiyoruz. Cumhurbaşkanı cumhurbaşkanlığını bilmeli, başbakan başkanlığını bilmeli ana muhalefet lideri de ana muhalefet liderliğini bilmeli. Biz halka gideceğiz sorunlar var çözmek istiyoruz. Bana laf yetiştirmeye kalmasınlar" dedi. 

KILIÇDAROĞLU 'SEÇİM SÜRECİ TARTIŞMALARI' PANELİNDE KONUŞTU 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ Mezunları Derneğince Vişnelik Tesislerinde düzenlenen 'Seçim Süreci Tartışmaları' paneline katılıp, bir konuşma yaptı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gray'i öldüren polisler cinayetle yargılanacak

SONRAKİ HABER

Erdoğan ziyareti için polis çıkarma yaptı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...