11 Nisan 2015 12:25

Kılıçdaroğlu: Yoksulluğu sıfırlayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimlere hazırlıklı girdiklerini belirterek “İşsizliği, yoksulluğun adaletsizliği vicdansızlığın, eşitsizliği, sevgisizliğin kökünü kazımaya geliyoruz. Evet kökünü kazıyacağız ve sıfırlayacağız. Türkiye’yi yaşanmaz hale getirenlerin neden olduğu bütün sorunları sıfırlayacağız” dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimlere hazırlıklı girdiklerini belirterek “İşsizliği, yoksulluğun adaletsizliği vicdansızlığın, eşitsizliği, sevgisizliğin kökünü kazımaya geliyoruz. Evet kökünü kazıyacağız ve sıfırlayacağız. Türkiye’yi yaşanmaz hale getirenlerin neden olduğu bütün sorunları sıfırlayacağız” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’a kadar 50’nin üzerinde miting yapmayı planlıyor. CHP’nin Miting maratonu, İstanbul Kartal’da gerçekleştirdiği “Milletçe Alkışlıyoruz” mitingi ile başladı. 
Miting için hazırlanan bayrak, flama ve şapkalar alanın girişinde partililere dağıtıldı. Kartal Meydanı’na bakan binaların ön cephelerine afiş ve posterler asıldı. Dev bir platformun kurulduğu alanın ön kısmında engelliler için özel bir kısım ayrıldı.

Geniş katılımlı mitingde ilk olarak CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın konuştu. “AKP’ye güle güle, Cumhuriyet Halk Partisine merhaba demek için buradayız” diyen Karayalçın, mitinge gelen CHP’lilere teşekkür etti. Karayalçın’ın konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Başbakan Kemal” tezahüratları eşliğinde kürsüye çıktı.

Kılıçdaroğlu’ konuşmasında tüm vatandaşları “Milletçe alkışlıyoruz” kampanyasına destek vermeye çağırdı: “Haydi, tüm vatandaşlarımızı avuçlarımız patlarcasına alkışlamaya çağırıyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun çağrısından sonra Kartal Meydanı alkışlarla çınladı.

Karayalçın, CHP’nin ‘yeter artık düşün yakamızdan’ diyenlerin sesi olacağını belirterek, “hep birlikte alkışlayacağız. Miting meydanlarında değil, her gün ve her yerde alkışlayacağız. Fabrikada, tarlada sokakta meydanda hayatın olduğu her yerde alkışlayacağız. Alkışlayacağız ki sabrın sonuna geldiğini birileri anlasın.” Dedi

FATURAYI 77 MİLYON ÖDÜYOR

AKP’nin 12 yılda oluşturdukları tablodan örnekler sunan Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 6 milyon 200 bin işsiz, 17 milyon yoksul olduğundan bahsetti. 8 milyon emeklinin ücretlerinin bin liranın altında olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu “Üreterek büyüme değil rant oluşturarak oluşturulan adaletsiz düzen. Bakara makara diye sömüren bir düzen. Cinnet halinde öfkeli bir toplum. Bütün bunların faturasını bu milletin işçisi, esnafı tüccarı ödüyor. 77 milyon bu faturayı ödüyor.” İfadelerini kullandı.

CHP’nin bu seçimlere parti kadrosu ve seçim programı ile hazır girdiğini vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu En başta yoksulluğun olmadığı bir Türkiye sözü veriyorum. Kimse bu ülkede ‘Ben yoksulum’ lafını etmeyecek. Bugün, 17 milyon yoksulumuz var. Bu rakam devletin resmi rakamı. 2015’in Türkiyesi’nde, 21 yüzyılda, bilgi toplumunda 17 milyon insan yoksul. Onlar insan değil mi? 17 milyon vatandaşımıza sesleniyorum. Sizin yoksulluğunuzun sıfırlanması benim boynumun borcu olacak. Bir kişinin aylık geliri 2000 liranın altındaysa o yoksul sayılıyor. Bu ne demek 17 milyon insanı açlığa mahkum etmek demektir. 17 milyon insanımızın insan gibi yaşama hakkı var” (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TBF: 10 günde 17 bin saat elektrik kesintisi gerçekleşti

SONRAKİ HABER

TSK: 5 PKK'li öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...