05 Ocak 2014 14:47

O bakanları tanıyoruz

İş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerin ailelerinin başlattığı vicdan nöbeti 25. haftasında devam etti. Aileler bu hafta, “Savcılar, hakimler, bilirkişiler, adil ve cesur olun” pankartı açarak yolsuzluk operasyonlarına adı karışan bakanların iş cinayetlerinin üzerlerini kapattıklarına da dikkat çektiler.

O bakanları tanıyoruz
Paylaş

İş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerin ailelerinin başlattığı vicdan nöbeti 25. haftasında devam etti. Her zaman olduğu gibi yine Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen aileler bu hafta, “Savcılar, hakimler, bilirkişiler, adil ve cesur olun” pankartı açtı. İş cinayetlerinde hayatını kaybedenlerin fotoğraglarını da açan aileler, yolsuzluk operasyonlarına adı karışan bakanların iş cinayetlerinin üzerlerini kapattıklarına da dikkat çektiler.

Aileler adına ortak açıklamayı Davutpaşa patlamasında hayatını kableden Gülhan Çubuk’un eşi İdris Çabuk yaptı. İş cinayetleriyle ilgili açılan davaların adil bir şekilde yürümesi için hükümet edenlerin açık tutul alması gerektiğini söyleyen Çubuk, “Sendikal örgütlenmemin önündeki engeller kalkmadıkça, sendikalaşan işçileri işten atan patronlar cezalandırılmadıkça iş cinayetleri sürmeye devam edecek” diye konuştu. Hâlâ dava açılması gereken iş cinayetleri olduğunu hatırlatan  Çubuk, vicdan sahibi ve adalet duygusunu yitirmemiş herkesi yanlarında mücadele etmeye çağırdı.

KAPATILMAK İSTENİYOR
Bu hafta ailelerle röpörtaj yapan gazeteci ise geçtiğimiz günlerde Milliyet gazetesindeki yazılarına son veriler Gazeteci Mirgün Cabas’tı. Cabas, ilk olarak 31 Ekim’de 17 yaşında tabela asarken elektrik akımına kapılıp hayatını kaybeden Eren Eroğlu’nun babası Erdinç Eroğlu ile röportaj yaptı. Baba Eroğlu, cinayetin ardından şikayetçi oldukları halde hiçbir kurum yetkilisinin ifadesinin alınmadığını söyledi. Soruşturma için atanan birkişinin hâlâ kaza yerinde inceleme yapladığını da anlatan Baba Eroğlu, olayın üstünün kapatılmak istendiğini buna izin vermeyeceklerini dile getirdi. Baba Eroğlu, başkalarının canının yanmaması için olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.

GÜLER’LE GÖRÜŞMÜŞLER
Cabas daha sonra Davutaşa patlamasında yakınını kaybeden Hakkı Güleç ile röportaj yaptı. Güleç,  kazanın ardından, 17 Aralık’ta yapılan yolsuzluk operasyonunda oğlu tutuklanan ve İçişleri Bakanlığından istifa eden Muammer Güler ile görüştüklerini anlattı. Güler’in o dönem İstanbul Valisi olduğunu hatırlatan Güleç, “Güler’den kazadan sorumlu olan kamu görevlilerinin korunmamasını, ailelere yardımcı olmasını istedik. O gün bizim davamıza yardımcı olmayanlar, davamızın önünü tıkayanların geldiği yer ortada. Biz karnımızı zor doyururken, akşam yiyecek emeği zor bulurken, bize yardımcı olmayan bakanların evinden kasalar çıkıyor. İşçilerin kanı üzerinden para kazananlardan ahımız çıkıyor” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

\'Mektup var ama Başbakan\'a değil Cumhurbaşkanı\'na\'

SONRAKİ HABER

Avukatlar, tüm seçilmişler için AYM\'ye gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...