05 Temmuz 2013 14:31

Tura kaleciler taşıdı

TURNUVAYA Güney Amerika Gençler Şampiyonası'nda kupayı kaldıran olombiya,İspanya ile favoriler arasında gösteriliyordu. İki büyük futbol ülkesi Arjantin ve Brezilya'nın bulunduğu kıtadan katılım göstermeleri favori olmalarının en önemli nedeniydi. Ancak Kolombiya'nın G.Amerika Gençler Şampiyonası'nda bu iki takım

Tura kaleciler taşıdı
Paylaş
Volkan Ağır

TURNUVAYA Güney Amerika Gençler Şampiyonası'nda kupayı kaldıran olombiya,İspanya ile favoriler arasında gösteriliyordu. İki büyük futbol ülkesi Arjantin ve Brezilya'nın bulunduğu kıtadan katılım göstermeleri favori olmalarının en önemli nedeniydi. Ancak Kolombiya'nın G.Amerika Gençler Şampiyonası'nda bu iki takımdan sadece Arjantin'le karşılaştı ve 'Tangocular'a 3-2 yenildiği detayı gözden kaçtı. Asya Gençler Şampiyonu Güney Kore Kolombiya karşısında teknik ve fizik açıdan dezavantajlıydı. Üstelik takımın golcüsü Seung-Woo Ryu da, Nijerya ile İstanbul Ali Sami Yen Arena'da oynanan maçta zeminin azizliği nedeniyle bileğinden sakatlanıp turnuvayı kapatmıştı. Yetenekli oyuncuları fazla olan Kolombiya'nın turu geçmesi bekleniyordu. Özellikle ‘Kahveciler’in turnuvada parlayan yıldızı Quintero'nun 94. dakikadaki golü, turu getirecek düşüncesi yarattı. Gol atılamayan uzatmaların ardından penaltılar belirledi son 8’e kalacak takımı. Yetenekli Kolombiya, 2003’ten bu yana turnuvanın gediklisi G.Kore’ye boyun eğdi.

EN İYİSİ IRAK’TA

Güney Amerika Gençler Şampiyonası’nın 2.’si ile, Asya Gençler Şampiyonası’nın 2.’si karşılaştı. Grup maçlarında kaptan Gomez, bu maçta da Sanabria takımını 10 kişi bıraktı. Paraguay turnuva sürecinde çok iyi defans yapsa da, Irak karşısında 10 kişi kalmak takımı yordu. Uzatmalara giden mücadelede Irak, uzatma devresinin başında kademe hatasını iyi değerlendirdi. Skor avantajını da ele geçirdikten sonra fiziki üstünlüke maçı tamamladı. Irak’ın yaptıkları ne kadar şaşırtıcı görünse de turnuvaya 1 hafta önce gelip hazırlanmaları çeyrek finali getirdi. Buna turnuvanın kalecisi olan Mohammed Hameed’in harika performanslarını da ekleyelim.

Gruplarında en hareketli ve gollü maçlara imza atan iki takımdan Portekiz, Gana’ya göre ağır basıyordu. Portekiz’in iyi hücum yapan, çok gol atan takım kimliği bunun bir nedeniydi. Gana’nın Fransa'yla oynadığı maçı 3-1 kaybetmesi, o gün ilk devredeki başarılı performanslarını gölgeledi. Portekiz karşısında hızlı, dirençli, mücadeleci oyunlarını yinelediler. Gana’da Sellas Tetteh’in Boakye ve Assifuah’ı dönüşümlü oynatması direncin artmasında etkendi. Portekiz azımsanmayacak bir futbol oynamadı ancak Gana da rakibinin hatalarını iyi değerlendirdi.

Hırvatistan ve Şili karşılaşması belki de en kapalı kutu mücadelelerden birini oynadı. Balkanların güçlü takımı maçta Livaja ve Rebic çok net fırsatlardan yararlanamadı. Hayranı olduğu Ibrahimovicvari beklenmedik bir kafa golü atan Şilili Castillo, rakibinin tüm moralini çökertti. Simunovic’in kendi kalesini vurması da sonucu belirledi.

Son 8 mücadelelerinde ise hızlı ve fizik gücü yüksek Fransa’nın, disiplinli Özbekistan karşısında şansı yüksek. Gana-Şili mücadelesinde kazananı tahmin etmek kolay değil. Favori İspanya ise organizasyon problemi yaşayan Uruguay’ı eler. Irak ve Güney Kore mücadelesinin galibi ise bu sefer Irak olur.

ÖNCEKİ HABER

FIFA onur zedelemeye devam ediyor

SONRAKİ HABER

Kararda değişiklik yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa