21 Nisan 2025 21:39

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten süreç açıklaması: “Bu ay içerisinde birtakım gelişmeler olabilir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi.

AKP Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı 3 saat sürdü. Toplantı sonrası açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yeni süreçle ilgili “Bu ay içerisinde bu sürecin belli bir aşamaya geldiği birtakım gelişmeler olabilir” dedi.

Çelik, "İnşallah bu ay içerisinde bu sürecin belli bir aşamaya geldiği birtakım gelişmeler olabilir. Tabii bu süreçlerin belli bir takvimi yok. Terör örgütünün İmralı'dan yapılan çağrıdan sonra kongresini toplaması bir dönüm noktası olacaktır. Silahların bırakılması bir dönüm noktası olacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın talimatı ile bu süreç için bir heyet kurulduğunu açıklayan Çelik, şöyle konuştu; "Partimizde Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın talimatıyla bu terörsüz Türkiye sürecinin yakından takip edilmesi, bunun siyasi olarak doğru bir şekilde konumlandırılması için kurulmuş bir heyet var. Bu heyet hemen hemen günaşırı toplantı yaparak süreci yakından takip ediyor. Bunu Türkiye'nin hem kendi açısından hem de bölgedeki dayanışma açısından ve bölgedeki felaket senaryolarını engelleme açısından stratejik bir kazanım olarak değerlendiriyoruz." (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Arçelik’ten işçiye harekat
Metal sözleşmesi öncesi sermaye savaşı başlattı

Arçelik’ten işçiye harekat

Erdoğan-Şimşek programının arkasına dizilen metal patronları, 150 bin işçiyi ilgilendiren MESS grup sözleşmesi öncesi harekatı başlattı. Arçelik’te yüksek ücretli işçileri işten çıkarılarak ücret ortalaması düşürüldü, gelir ve üretim artışına rağmen daralma iddiasıyla 200 işçi atıldı, sendikal bürokrasi “Önümüzdeki sözleşmeden beklentiniz olmasın” dedi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Amerikalı petrol kralı Harold Hamm Türkiye’de petrol arayacak

Evrensel'i Takip Et