20 Mart 2025 20:22

Erdoğan, İmamoğlu hakkında sessizliğini bozdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Önceki Dönem Milletvekilleri ile İftar' programında yaptığı konuşmasında, Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptali ve gözaltına alınmasıyla ilgili konuştu.

Erdoğan açıklamasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptali ve gözaltına alınmasını içeren süreçle ilgili sessizliğini bozdu ve muhalefeti hedef aldı.

Erdoğan, kendilerine oy veren vermeyen herkesin hayatına dokunduklarını savunup, "Eser ve hizmet siyasetimiz sayesinde bize oy versin vermesin herkesin hayatına dokunmayı başardık" dedi.

Erdoğan, İmamoğlu'nun diplomasının iptali ve gözaltına alınmasını içeren süreçle ilgili muhalefeti hedef aldığı açıklamasında "Muhalefetin kendi iç kavgalarını veya hukukla olan sıkıntılarını ülkenin en önemli meselesi gibi gösterme gayreti riyakarlığın dik alasıdır" dedi.

İBB'ye yönelik operasyona dair "Bu bilgi ve belgelerin çoğunun bizzat kendi partilileri tarafından yargıya aktarıldığının da farkındalar" diyen Erdoğan, "Bizim ne şahsen, ne parti, ne de ittifak olarak muhalefetin müsamerelerine ayıracak vaktimiz yok" ifadelerini kullandı. (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et