20 Mart 2025 18:34

Londra’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde İmamoğlu protestosu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması, Londra’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde de protesto edildi.

Londra’daki Türkiye Büyükelçiliği önünde İmamoğlu protestosu

Fotoğraf:Evrensel

Arif Bektaş

Londra – İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve 105 kişinin gözaltına alınması Londra’da da protesto edildi. CHP İngiltere birliği tarafından yapılan çağrıya birçok kitle örgütü de destek verdi.

“ Susma sustukça sıra sana gelecek”, “faşizme karşı omuz omuza”, “hak hukuk adalet” ve “Tayyip istifa” sloganları atan yüzlerce kişi, İmamoğlu ve diğer gözaltıların derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Türk Kürt topluma dayanışma merkezi (DAY-MER) ve Türkiye İşçi Partisi taraftarları da pankart açarak baskıları protesto etti.

Öte yandan yine CHP İngiltere birliği tarafından yapılan çağrı‘yla cumartesi günü de ünlü Trafalgar Meydanı’nda parlamento Meydanı’na bir yürüyüş düzenlenecek.

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Ekmek, barış, adalet ve özgürlük için…
İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs

Ekmek, barış, adalet ve özgürlük için…

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de işçi ve emekçiler 1 Mayıs’ı, iktidarın çok katmanlı saldırıları, derinleşen yoksulluk, baskı ve küresel ölçekte bir savaş tehdidiyle karşılıyor. İşçinin olduğu her yerde alanlara çıkacak olan emekçiler, insanca yaşanacak ücret, barajsız-yasaksız sendika hakkı, siyasi baskıların ve yasakların son bulması ve barış taleplerini haykıracak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
1 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et