Kocaeli’de gözaltılar protesto edildi: Bu bir darbedir!
Kocaeli merkez, Gebze, Darıca ve Çayırova ilçelerinde İmamoğlu’nun gözaltına alınması protesto edildi.

Fotoğraf: Evrensel
Kocaeli — Kocaeli’de CHP İl binası önünde toplanan kitle İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını yürüyüşle protesto etti. Yürüyüş boyunca “Hükümet istifa” sloganları atıldı. İzmit İnsan Hakları Parkı’nda CHP’li Belediye başkanları ve CHP Kocaeli Milletvekilleri konuştu.
“Bu bir darbedir!”
— Evrensel Gazetesi (@evrenselgzt) March 19, 2025
Kocaeli merkez, Gebze, Darıca ve Çayırova ilçelerinde İmamoğlu’nun gözaltına alınması protesto edildi
https://t.co/GsXNTDzR8h pic.twitter.com/cemAn47Eeq
Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri: 85 milyonun hakkını tehdit ediyorlar
Fotoğraf: Evrensel
Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gebze Kent Meydanında gerçekleştirilen açıklamayı CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan okudu. "Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi kararının mürekkebi kurumadan yapılan baskınlarla gerçekleşen gözaltılar, yargı sopasının iktidar için ne kadar elverişli bir araç haline getirildiğinin göstergesidir" diyen Orhan, "Türkiye'yi, demokrasiyi ve anayasal düzeni hedef alan sınır tanımaz bir kötülük karşısında halkın örgütlü kesimleri başta olmak üzere hepimiz tarihi bir sorumluluk ile karşı karşıyayız. Anayasal düzene fiilen son verilmesi anlamına gelen bu gelişmeler 85 milyonun hakkını, hukukunu, işini, aşını, ekmeğini, geleceğini tehdit etmektedir. Amaç bellidir. Türkiye'yi asgari ücretliler ülkesi; çalışmak zorunda olan emekliler ülkesi; şiddet mağduru kadınlar ülkesi; hapisteki gazeteciler, sendikacılar ve siyasetçiler ülkesi; okula aç giden çocuklar ülkesi; patronundan yüksek oranda vergi veren işçiler ülkesi haline getirenler, hepimizin bu tablo karşısında susmamızı, emeğimize, yaşamımıza, ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmamamızı, verilenle yetinmemizi, sandığa giderek tek bir kişiye oy vermemizi istemektedir. Bu ülkenin işçi ve emekçileri, halkları, tek adam iktidarının bu fütursuzluğuna teslim olmayacaktır. İşçi ve emekçileri, duyarlı tüm kesimleri, bu iktidar darbesine karşı ses yükseltmeye, mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.
"Ülkemiz felakete sürüklenecek"
Fotoğraf: Evrensel
"Milletin yerine karar vermek, halkın iradesinin yerine geçmek ya da ona engel olmak için güç kullanmak darbedir" denilen açıklamalarda, "Şu anda bir sonraki cumhurbaşkanını milletin belirlemesine engel olmak üzere bir güç devrededir. Bu güç, ülkeyi kendi iktidarı için rehin almak isteyen dar ve küçük bir çıkar grubudur. Bu güç bertaraf edilmezse, 86 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliği kalmayacak, ülkemiz felakete sürüklenecektir" ifadeleri kullanıldı. (Evrensel)
Evrensel'i Takip Et