14 Mart 2025 11:29

Cemil Bayık: Koşullar sağlanırsa kongre toplanır, bu koşullarda mümkün değil

PKK yöneticilerinden Cemil Bayık, Abdullah Öcalan'ın çağrısına dair, "Bu koşullarda kongrenin toplanması mümkün değildir ve tehlikelidir. Koşullar sağlanırsa kongre toplanır ve o kararları alır" dedi.

Cemil Bayık: Koşullar sağlanırsa kongre toplanır, bu koşullarda mümkün değil

Fotoğraf: MA

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın "Kongrenizi toplayın ve karar alın; tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir" çağrısının ardından ateşkes ilan eden PKK'den yeni bir açıklama geldi. KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, "Koşullar sağlanırsa, kongre toplanır ve o kararları alır" dedi.

PKK'nin bir değişim dönüşüm süreci gerçekleştirdiğini söyleyen Bayık, bölgede devam eden operasyonlara işaret etti ve "Bu koşullarda kongrenin toplanması mümkün değildir ve tehlikelidir" dedi. Bayık, "Koşullar sağlanırsa, kongre toplanır ve o kararları alır. Hareket bunu zaten açık bir şekilde ilan etti" diye konuştu.

Bayık, Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında imzalanan anlaşmaya dair de konuştu. "Türkiye’de demokrasi gelişirse, Kürt sorunu dahil Türkiye’deki tüm sorunlar çözülür. Ortadoğu’da da demokratikleşme gelişir. Şimdiden bile hamlenin etkileri Suriye’de görülüyor. Kuzey ve Doğu Suriye ile Şam hükümeti bir ittifak gerçekleştirdi. Bu başlangıçtır, iyi bir başlangıçtır. Aleviler de bilmelidir ki bu hamlenin temel güçlerinden biri de onlardır" dedi. (Politika Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et