14 Mart 2025 11:12

Barış Annesi Sakine Arat kitlesel uğurlandı: Barışa hasret gitti

Diyarbakır — Uzun yıllardır Kürt özgürlük mücadelesinde yer alan Barış Annesi Sakine Arat, önceki gün Diyarbakır’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Sakine Arat, vasiyeti üzerine Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi.

Cenazeye Barış Anneleri'nin yanı sıra DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti milletvekilleri, kentteki siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri katıldı. 

Sakine Arat’ın cenazesi Barış Anneleri tarafından “Şehit namirin” sloganıyla mezarlığa kadar taşındı. Cenaze töreninde konuşan Barış Annesi Mürüvet Demir, "Annenin talebi her zaman barıştı. O hasret içinde kaldı. Yüreğimiz yandı, daha fazla yürekler yanmasın. Uğurlar olsun anne, uğurlar olsun" dedi. 

“Bize barış umudunu aşılıyordu” 

Barış Annesi Nezahat Teke, "Bize barış umudunu aşılıyordu. Keşke Sakine annenin gözü açık gitmeseydi. Barış olmasını istiyordu. 'Benim yüreğim yandı başka ananın yüreği yanmasın' dedi. Barış için uzattığı eli havada kaldı. İki barış annesinin mezarı yan yana, bizi yetim bıraktılar. Ama biz mücadelelerini sürdüreceğiz. Ailenin, bizlerin ve Kürt halkının başı sağ olsun" diye konuştu. 

Sakine Arat için Odabaşı Bal Taziye Evi’nde taziye kuruldu. (MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et