11 Mart 2025 18:26

İkitelli'de Alevi katliamı protestosu: "İnsanlığın vicdanında derin yaralar açılıyor"

İstanbul'da İkitelli Cem Evi Gençlik Kolları'nın çağrısıyla Küçükçekmece İkitelli'de halk, Suriye'de yaşanan Alevi katliamlarına karşı İkitelli Cem Evi önünde buluştu.

İkitelli'de Alevi katliamı protestosu: "İnsanlığın vicdanında derin yaralar açılıyor"

Fotoğraf: Evrensel

İstanbul – İkitelli Cemevi Gençlik Kolları'nın çağrısıyla Küçükçekmece İkitelli'de halk, Suriye'de yaşanan alevi katliamlarına karşı İkitelli Cem Evi önünde buluştu. Basın açıklaması sırasında sıkça "Susma sustukça sıra sana gelecek" "Susma haykır katliama dur de" "Katil HTŞ işbirlikçi AKP" sloganları atıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Lazkiye ve çevresinde Alevilere yönelik artan saldırılar masumların hayatına mal olmakta ve insanlığın vicdanında derin yaralar açmaktadır. Bu yalnızca bölge halkının değil, tüm insanlığının ortak sorunudur. Sivillerin mezhepsel ve etnik kimlikleriyle hedef alınması savaşın en karanlık yüzlerinden biridir, asla kabul edilemez. Başta Türkiye olmak üzere, tüm uluslararası tarafları saldırıların sona erdirilmesi, sivil halkların can ve mal güvenliğinin sağlanması için vakit kaybetmeden somut ve sonuç alıcı adımlarla harekete geçmeye çağırıyoruz.” (Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Ucuz yumurta kuyruğu ile polis barikatı arasında

Ucuz yumurta kuyruğu ile polis barikatı arasında

‘Ucuz et’, ‘ucuz ekmek’ten sonra şimdi de ucuz yumurta kuyruğu. Başkentin ortasında çekilen bu fotoğrafın bir yanı Saray iktidarının yoksullaştıran ekonomi politikalarının sonuçlarını özetliyor; diğer yanı da günlerdir yoksulluk, düşük ücret, işsizlik ve geleceksizliğe karşı duydukları öfke ve demokrasi talebiyle sokağa dökülen milyonların alındığı cendereyi!

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Büyük turplar heybede, henüz ortalığa saçılmadı

Evrensel'i Takip Et