5 Mart 2025 21:40

KESK İzmir Şubeler Platformu: Gözaltılar serbest bırakılsın

İzmir- Aralarında KESK üyelerinin de bulunduğu 30 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren kamu emekçileri, gözaltıların bir an önce serbest bırakılması gerektiği söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, dün İzmir merkezi soruşturmada gözaltına alınan 30 KESK üyesi için Karşıyaka iskele karşısında basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Haksız, hukuksuz, gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz. Hukuksuz uygulamaları kabul etmiyoruz" pankartı açılırken sık sık "Hak, hukuk, adalet", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" sloganları açıldı. 

Basın metnini okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Deniz Çetin, siyasi iktidarın kendisi gibi düşünmeyen, sesini yükselten herkese gösterdiği tahammülsüzlüğün son dönemde arttığını söyledi. Toplumun tüm muhalif kesimlerinin hedefte olduğunu vurgulayan Çetin, "Emek ve demokrasi güçlerinin üzerindeki baskı oldukça açık. Dün sabah erken saatlerde İzmir dahil 11 ilde aralarında üye ve yöneticilerimizin de bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan arkadaşlarımızdan İzmir’de yaşayan 4 kişi dün gece serbest bırakılmıştır, diğerlerinin durumunun ise ne olacağı bilgisine henüz ulaşamadık. Kısıtlılık kararı nedeniyle üyelerimizin neden gözaltına alındığı dahi çok uzun süre öğrenemedik" ifadelerini kullandı.

Çetin, gözaltıların iktidarın baskı ve tehditlerine boyun eğmedikleri için olduğunu vurgulayarak, mücadelelerine sonuna kadar devam edeceklerini söyledi. Çetin, son olarak gözaltıların derhal serbest bırakılmasını istedi. (MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et