3 Mart 2025 16:17

Katledilen ve kaybedilen Êzidîlerin sayısı açıklandı: En az 5 bin kişi katledildi

Kurtarılan Êzidî Esirler Ofisi, 3 Ağustos 2014’te IŞİD çetelerinin Êzidî halkına yönelik gerçekleştirdiği soykırım saldırılarının bilançosunu açıkladı.

Katledilen ve kaybedilen Êzidîlerin sayısı açıklandı: En az 5 bin kişi katledildi

Arşiv | Fotoğraf: DİHA

Kurtarılan Êzidî Esirler Ofisi, 3 Ağustos 2014 tarihinde IŞİD çetelerinin Êzidî halkına yönelik gerçekleştirdiği soykırım saldırılarında katledilen ve akıbetlerine bir daha ulaşılamayan Êzidîlerin sayısını açıkladı. Ofis, söz konusu sayıların kimlik bilgileri tespit edilenlerle sınırlı olduğunu bildirdi.

Kurtarılan Êzidî Esirler Ofisi’nin yaptığı açıklamaya göre en az 5 bin kişi katledildi, 2 bin 745 çocuk ise yetim kaldı. 96 toplu mezar tespit edilirken, tespit edilemeyen mezarların olduğuna dikkat çekildi. Kaçırılan 6 bin 317 kişiden 3 bin 448’inin erkek, 2 bin 869’unun ise kadın olduğuna dikkat çekildi.

IŞİD çetelerinden kurtarılan toplam 3 bin 558 kişiden bin 211’inin kadın, 339’unun erkek; bin 47’sinin kız çocuk, 961’inin ise erkek çocuk olduğu ifade edildi.

Esir edilen ve sonrasında katledilen, ardından toplu mezarlarda tespit edilen ve cenazeleri ailelerine teslim edilen kişi sayısı 274. Bunlardan 237’sinin erkek, 37’sinin ise kadın olduğu belirtildi.

Katledildikleri tespit edilmekle birlikte akıbetlerine ulaşılamayanların sayısının ise 2 bin 558. Bunlardan da bin 225’inin kadın, bin 333’ünün ise erkek olduğu kaydedildi. (Haber Merkezi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yüzsüzlük seferberliği

Yüzsüzlük seferberliği

“Vergide adalet” sözünü ağzından düşürmeyen Maliye Bakanı Şimşek’in başlattığı seferberlikten yine sermayeye kıyak çıktı. Bütçede sermayeden alınacak 2.2 trilyon TL vergi gelirinden vazgeçen iktidar, trilyonlarca liralık gelir elde eden 100 şirketin, 62.5 milyar liralık vergisini erteledi. Yüksek enflasyon nedeniyle Türkiye’nin en zenginleri listesinde yer alan patronların ödeyeceği vergi kuşa dönecek.

Borsa İstanbul’da işlem gören ve 2024 yılında 3.6 trilyon TL gelir elde eden 100 büyük şirketten 62.5 milyar TL tutarında vergi tahsil edilmedi.

Türkiye’nin en zengin 10 ismine ait sadece 8 şirketin toplam 18 milyar TL’lik vergi borcu ertelendi.

Çevre Bakanı Kurum’un Emlak Konut Genel Müdürlüğü döneminde özelleştirilen Emlak Konut’tan tahsil edilmesi gereken 6.9 milyar TL tutarında vergi alacağı ertelendi.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
MEB’in tarikatlardan sonra Ülkü Ocaklarıyla protokol imzalamasının ardından Ülkü Ocaklarının okullarda düzenlediği etkinliklerin propaganda ve eleman kazanmaya dönüştüğü iddiaları gündeme geldi

Evrensel'i Takip Et