19 Şubat 2025 10:39

Türkiye, 10 yıl sonra rekor seviyede ABD Hazine tahvili aldı

Türkiye sınırlı miktarda olan ABD Hazine tahvillerinden neredeyse 10 yıl aradan sonra 2024 yılında yeniden alımlara başladı.

ABD Hazine Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'nin 2023 yılı sonunda 2 milyar 166 milyon dolar olan ABD Hazine tahvilleri, 2024 yılı sonunda 10 milyar 685 milyon dolar artışla 12 milyar 851 milyon dolara yükseldi.

Bu miktarın 9 milyar 564 milyon dolarlık kısmı uzun vadeli tahvillerden, 3 milyar 287 milyon dolarlık kısmı ise kısa vadeli tahvillerden oluşuyor.

Türkiye, en son aralık ayında ise 756 milyon dolar alım gerçekleştirdi. Geçen yılın en büyük alımı 5,67 milyar dolar ile ekim ayında yapıldı.

Türkiye'nin 2020 yılı başında 2 milyar 794 milyon dolar seviyesinde sınırlı bir ABD tahvili bulunuyordu. (Ekonomi Servisi)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Hayal ekip rant biçecekler

Hayal ekip rant biçecekler

‘Kentsel dönüşüm’ için ‘Yarısı bizden’ kampanyasındaki destek tutarları artırıldı, Erdoğan, ‘dar gelirlilere müjde’ diye duyurdu. Düşük ücret, yüksek enflasyon mağduru milyonların, fahiş fiyatların geriye kalanını karşılaması imkansız! Müteahhitler ise el ovuşturup yeni talepler sıralıyor. Oysa emekçiden tek kuruş almadan sadece 2 yıllık ÖTV geliri ile 1.5 milyon sağlıklı konut yapmak mümkün.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
3 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et