18 Şubat 2025 15:01

Rusya: Avrupa'nın Ukrayna'ya askeri birlik gönderme önerisine olumsuz bakıyoruz

Moskova — Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Avrupa'nın Ukrayna'ya askeri birlik gönderme önerisine olumsuz baktıklarını ve bunun gerginliği tırmandıracağını söyledi.

Gruşko, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki krizin çözümü için Avrupa ülkelerinin müzakere masasında yer talep ettiğine dikkati çekti.

Bunun gerçekten şaşırtıcı olduğunu söyleyen Gruşko, "Çünkü (Avrupa ülkeleri) onlar uzun yıllardır bu masada oturuyorlardı" dedi.

Gruşko, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya stratejik bir yenilgi yaşatma arzusuna sahip olduğuna işaret ederek, "Bu durum, Ukrayna meselesinin çözümüne ilişkin müzakerelerde AB ve Avrupa ülkelerinin herhangi bir rol almasını engelliyor" diye konuştu.

Ukrayna'ya, Avrupa'dan "barış gücü" adıyla asker konuşlandırılmasıyla ilgili önerilere yönelik değerlendirmesi sorulan Gruşko, "Olumsuz değerlendiriyorum. Bunu birçok kez konuştuk. Avrupa askerleri orada hangi şekilde bulunursa bulunsun, bu gerginliği tırmandırmaya yönelik bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Gruşko, Avrupa'nın gerçekten çatışmanın çözümünde rol oynamak istiyorsa, Ukrayna'ya her türlü askeri desteği vermeyi bırakması gerektiğini kaydetti. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et